2017.07.15 21:32 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Amikor először láttam és elkezdődött a mese a nem túl szimpatikus kinézetű, gonosztevő Gru-val nem gondoltam volna, hogy ebből bármi jó ki fog sülni. Aztán lásd, elég három kedves kislány és több ezer minion és máris megvett kilóra a film. Persze azért a történet tanulsága is sokat nyomott a latba, hiszen bár sablonos (már-már érzelgős) a végkicsengése, mégis ezek a sztorik esnek jól a léleknek, amikor bebizonyosodik, hogy kellő motivációval bárki képes megváltoztatni az életét. A sztori tehát nem újdonság, s nem is a nagy dramaturgiai csavaroktól fogunk hasra esni, hanem a nagyon bájos karakterektől és a jópofa humorától.

Az "eccavú" duma, a bájos, szeretetéhes kislányok, no meg Gru karakterfejlődése mind- mind magában hordozza azt, hogy az egész család jót fog derülni bő másfél órában. A legfőbb humorforrásaként azonban azt emelném ki, hogy az Illumination Stúdió a filmnek köszönhetően egy olyan dologgal tudta belopni magát az emberek szívébe (s a merchandise révén rengeteg pénzt kiszívni a szülők pénztárcájából), amelyre lehet, hogy még ők sem számítottak: az apró, sárga, furcsán gügyögő mellékszereplőivel. Ami a minionokat illeti, talán maguk a készítők sem gondolták volna, hogy ekkora lesz a siker, hiszen nincsen túlbonyolítva a vizuális élmény, nem nagyon beszélnek (legalábbis nem érthető nyelven), a legtöbb jelenetben általában csak bugyután vihognak és legtöbbjük még személyiséget sem nagyon kap...s mégis, ők a legviccesebb lények az elmúlt évek animációs világából. Talán sikerük pont ebben az egyszerűségben rejlik, na és persze a mögöttük rejlő marketing kampányokban, az önálló rövidfilmekben, az egész őrületben, ami által sikerült elérni, hogy minden kisgyerek szeretne magának egy saját minion figurát.

(S talán ez az oka annak is, hogy én magam is több ezer forintot adtam ki a mozi büfében, csak hogy hazavihessek egy minionos műanyag poharat xD)< A film szempontjából a legfontosabb viszont az, hogy a legfőbb funkcióját eléri: kellemes, kedélyes kikapcsolódást nyújt a családnak 95 perc erejéig, amely alatt végig szórakoztat, s láss csodát: néha a boldogsághoz néha tényleg nem kell más, csak cuki kis sárga lények.

88 Gru  (2010)

animáció | családi | fantasy | vígjáték

A mesés kertvárosban minden ház csodás kerttel körülvéve pompázik, csak egy fekete ház áll komoran a kiszáradt föld közepén. Senki nem tud róla, hogy a sötét otthon mélyén... több»

0