2017.07.16 10:32 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Nem egy béna folytatás

A Gru első részének óriási sikere után magától értetődő volt, hogy lesz folytatás, a kérdés persze az volt, hogy milyen irányba fog menni a gonosz kopaszból jó apukává váló főszereplő és sárga segítőinek kalandja. Tudom, hogy közhelyes, de ez az eresztés gyengébb lett az előzőnél, ami azonban meglepett, hogy nem lett olyan rossz, mint amennyire lehetett volna. Magyarán: nem egy béna folytatásról beszélünk a Gru 2 esetében, ami azért önmagában dicsérendő.

A minionok továbbra is cukik, viccesek, a legtöbbet rajtuk lehet nevetni, Gru ezúttal a társkeresés rögös útjaira lép, s közben újra meg kell mentenie a világot. Az első részben látottaktól tehát el tudtak rugaszkodni a készítők, de azért akadt egy-két aspektusa a filmnek, amelyre nem ártott volna egy kicsit jobban odafigyelni.

Nem egy béna folytatás

A sztoriban számomra az egyetlen kifogásolható elem az épp az új karakternek, Lucynek a kidolgozása, amely helyenként számomra nagyon idegesítően hatott. Hasonló a helyzet az antagonista karakterrel, akiről már az első felbukkanásán lerí, hogy vele kell megvívni a nagy csatát, így nem is árulnak különösebben zsákbamacskát. Gru már a legelejétől fogva tudja, hogy kivel áll szemben, s a végén a gonosz ellenféllel vívott csata is túl egyszerűen lezajlik (persze értem én a tanulságot, ha a jók összefognak, akkor könnyedén legyőzhetik a gonoszt, de akkor is kissé elnagyoltnak érzem ezt a jelenetet).

Bátor húzásnak tartom azonban, hogy a készítők be merték vállalni azt, hogy a mindenki által imádott minionokat SPOILER gonoszokká változtatta SPOILER. Persze hamar megoldódik ez is és a világ rendje egy szempillantás alatt (na meg némi zseléfröcsköléssel) vissza áll az eredeti állapotához.

Mondhatnám azt is, hogy a fent ábrázolt hiányosságok csupán engem, a húszon túli nézőt zavarják, de a film az igazi célközönségének az igényeit továbbra is maximálisan kiszolgálja: szép látvány, továbbra is rengeteg sárga minion (akikből mostmár lila változat is lesz), sok-sok nevetés, fülbemászó sláger (Happy), világmegmentés és happy end.

A család pedig egy újabb másfél órát tudott eltölteni együtt, s még mellette jól is szórakozott. Ezen a téren (szerencsére) az Illumination továbbra sem vall szégyent.

85 Gru 2  (2013)

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Gru épp beleszokna az apaságba, amikor feltűnik a színen egy titkos szervezet, mely harcot hirdet egy gonosztevő ellen, aki látványos bűntetteket hajt végre. Grura hárul feladat,... több»

0