2018.05.07 19:50 Annuska Olvasottság: 624x
0

Lassú történetet, elképesztő látványvilágot nyújt a Westworld

Izgatottan vártam ezt a sorozatot, mert rengeteg jót lehetett róla hallani. Imádom a sci-fiket és a furfangos történeteket. Meglepve tapasztaltam, hogy ez a sorozat az 1973-as szintén Westworld, magyarul Feltámad a vadnyugat című film sorozatosított mása. Tehát az ötlet nem túl eredeti.

Az első évad 10 részét 3 nap alatt bedaráltam. Az alapötlet a vadnyugati parkkal, ahova a gazdagok mehetnek kiélni minden aberrációjukat nem rossz, bár ha belegondol az ember kicsit beteg is. Az a legnagyobb vágyuk, hogy szabadon következmények nélkül gyilkolászhassanak, bárkit lelőhessenek és szexeljenek? Ez utóbbira a való életben ott egy prosti! Vagy az ciki? Ami zavart az a folyamatosan újra megjelenő napok vagy szófordulatok, amik harmadjára már unalmasak. A sok programozót sem értettem.

Lassú történetet, elképesztő látványvilágot nyújt a Westworld

Ezek sose beszéltek egymással? Az senkinek sem tűnt fel, hogy valaki csak úgy belenyúl a gépekbe? Egy jelenetben, amikor az egyik dolgozó kicsit perverzkedett az egyikkel robottal utaltak rá, hogy a programozásokat rögzítik. De az persze senkinek sem tűnt fel, hogy az ázsiai csávó ellopott egy készüléket és azzal próbálta feltámasztani egy madárkát, majd később a fellázadó csajt is azzal állítgatta. Ilyenkor nem volt kamera? Az üvegfalú szobába senki sem látott be, hogy ott mi folyik? A titkos emeletek, titkos laborjai is kicsit erőltetettek voltak. Ami szintén furcsa volt, hogy alig volt fizető vendég a parkba, a többség az robot volt, akik olyan aprólékosan lettek kidolgozva, hogy az már sok volt. Azt sem értettem, hogy ahol nincs vendég oda minek egyáltalán robot, minek neki külön történet. Addig miért nem vegetál, aztán ha jön egy kedves vendég bekapcsolódik a történetbe. Meg, ha mindent be lehet rajtuk egy készülék segítségével állítani vagy akár törölni, akkor alapvető dolgokra miért kellett egyesével megtanítani őket. Meg, hogy a munkások szabadon jártak keltek a parkban, leállítva a robotokat látványnak jó volt, de ha elvittek valakit, az kizárt dolog, hogy senkinek sem tűnt fel. Utána meg persze tök pucéran kell velük beszélgetni, ezzel is csak a megbotránkoztatás a cél, mert minden vizsgálatot el lehetett volna végezni egy köntösben is, de az nem olyan „látványos”. Már ez is zavart okozhatott volna a robot buksikban. James Marsden karaktere is egy kérdőjel. Sok minden nem derült ki róla az egész évad alatt. Minden részben meghal, aztán minden kezdődik elölről. A szuper parkot két zseni hozta létre. Az egyikről senki sem tudta, hogy néz ki? Mint kiderült az ő képére alkotta meg Hopkins az egyik robotot. Elképesztően lassan építkezett a történet, amit még az első 2-3 részben meg is értek mert a nézőnek szokni kell a helyzetet, a neveket, de valahogy utána is megmaradt ilyen kis lagymatagnak. Mire beindult volna a sorozat, már vége is lett. Én mindenképpen többet vártam tőle. A sztoriban volt fantázia és ma már a technika is adott egy igazán látványos sorozatra. A látvánnyal nem is volt baj. A „digitális nyomtatóval” készülő emberek és állatok jelenetei szemkápráztatóak voltak, de a történet lassúsága ezt ellensúlyozta. Sok minden elnagyolt volt, holott nagyon ügyeltek a részletekre a készítők. Nálam az ok-okozati összefüggés is gyenge lábakon állt. Az utolsó rész mondjuk pazar lett sok titokra fény derült.

81 Westworld  (2016)

dráma | misztikus | sci-fi | western

2016 egyik legnagyobb meglepetése a HBO futurisztikus sorozata volt, melyet Michael Crichton azonos című filmje ihletett. Az epizódokból képet kaphatunk a mesterségesen létrehozott... több»

0