2018.05.08 21:02 JokerOmen Olvasottság: <100x
0

Óriásszörnyek vs Óriásrobotok.

A Pacific Rim lehetne akár egy jól működő anime is. Helyette egy átlagon felül funkcionáló látványmozi, Guillermo del Toro rendezésében. Az elején leszögezném, hogy a filmet még annak idején IMAX moziban láttam, így ez bőven befolyásolja a film értékelését.

Történetünk egy "Jäger" ász testvérpárossal nyit, akik a szörnypüfölésen kívül semmihez sem értenek - ahhoz viszont nagyon is jól. Legalábbis addig, amíg egy náluk erősebb ellenféllel nem találják magukat szemben. A drámai nyitány után a film természetesen elindul a popcron mozik kitaposott útján.

Óriásszörnyek vs Óriásrobotok.

Egy főhős, aki elveszett valakit, egy főhősnő, aki elvesztett valamit, pár teljesen kidolgozatlan háttérkarakter, két tudós, akik a humorért felelnek és egy komoly vezető alak. Ha a robotok egymást püfölnék ez akár egy jó Transformers mozi is lehetne, de hál Istennek ez nem az, szerencsére ez ha nem is sokkal, de annál több. A Pacific Rim valójában nem szeretne többnek látszani, mint ami: óriásszörnyek vs óriási robotok. Ez viszont IMAX 3D-ben, nagyon jól működött már 5 évvel ezelőtt is. Az animációk nem voltak rendkívül rondák, a Jágerek iszonyatosan menőn hatottak és a muzsika megadta a kellő hangulatot.

Mégis, a karakterek kidolgozatlansága ad némi keserű szájízt - talán ha kevesebb, de nívósabb személyt tuszkoltak volna a vászonra, akkor több érzelem kötött volna minket a szereplőkhöz. Természetesen azok, akiknek ismerjük a hátterét így is kellően szimpatikusak lehetnek nekünk, viszont ez hatalmas kihagyott ziccer, hiszen konkrétan zéró jellemfejlődést figyelhetünk meg a nem rövid játékidő alatt. A hibái ellenére sem egy rossz film, egy megnézésre mindenképp ajánlom, még ha az már nem is lesz olyan jó élmény, mint IMAX 3D-ben.

75 Tűzgyűrű  (2013)

akció | kaland | sci-fi

A Csendes-óceán mélyén időnként megnyílik egy kapu, melyen idegen világból származó óriási lények érkeznek a bolygóra. A velük vívott elkeseredett csata az utolsó... több»

0