2016.11.27 16:56 moov18 Olvasottság: <100x
1

Kathy Bates hozza az őrült formáját

Imádom az AHS évadokat. Sikerének titka pont abban az elvontságában, szadizmusában, fekete-pikírt humorában rejlik, amit oly sokan támadnak, számomra egyébként indokolatlan és érthetetlen módon. Aki nem bírja a horrorfilmeket, az nyilvánvalóan nem fog leülni megnézni, hogy aztán felháborodottan kikapcsolhassa a készüléket. Kell hozzá egyfajta lélekjelenlét, egyfajta hangulat, ami nem mindenkinek van meg, de attól, hogy valakinek ütközik az ízlésével nem kell áztatni a sorozatot, sem azt aki szívesen nézi ezt.

Vannak erősebb és gyengébb évadok is. Az első tipikusan az utóbbi közé tartozik a maga kis szellemtörténetével, a második az egyik legerősebb, legizgalmasabb munkára sikerült, messze a legjobb. Ezt követte egy újabb kilengés, a boszorkányos évaddal, amit sokan nem tudtak hova tenni köztük én sem, de egyszer emészthető volt, ja és itt jelent meg először Kathy Bates, így felértékel mindent. A negyedik darabja a sorozatnak torzszülöttek és mutáns lények közé kalauzolt minket, nem különösebben hatott meg, de volt egy sajátos atmoszférája.

Az ötödik évad több szempontból is vízválasztónak számít az AHS rajongók közt, sokunk döbbenetére ugyanis Jessica Lange helyett Lady Gaga lépett a porondra. Szegény nőt is szidták jobbra-balra, de véleményem szerint egész kellemes, élvezhető alakítást nyújtott amiért a Golden Globes díját is megkapta. A sorozat maga pedig nem szűkölködött vérben, erőszakban, ráadásul a szexuálisan túlfűtött vonalra is rátettek a készítők hat lapáttal, hogy az egyébként is háborgó közönség had háborogjon még jobban. Most pedig már befejeztem a hatodik évadot és muszáj ide írnom, ugyanis nincs saját oldala az évadnak, de elég megosztóra sikerült, hatalmas csavarral a bendőjében. Azt is érdemes megtekinteni, ha másért nem is: Kathy Bates hozza az őrült formáját.

horror

Az Amerikai Horror Story egy antológia-jellegű horror-dráma széria, melynek minden egyes évada az előzőektől független történetet mesél el. több»

1