2018.12.04 10:39 harnas1207 Olvasottság: 300x
1

Lefegyverezve

A filmmel kapcsolatban kettős érzésem van. Igaz történet alapján egy valós személyről szól. Doss egy legenda és amit tett az egy kiemelkedő hőstett. Viszont a film nem tudja nekünk ezt eladni. Nézzük és nem hiszünk neki, túl valótlannak tűnik ez a figura, túl heroikus. Ez az ember egy Bosszúálló és most mozivásznat tévesztett! Amerika kapitány te vagy az?

Igen, sajnos más filmeknek bármit elhiszünk, bárhogy ferdíti a háborús eseményeket,. Itt viszont túlságosan is szépnek hat a felcser különleges élete. Ezen sajnos nem segít Andrew Garfield szerepeltetése sem, a srác nagyon más karakter. Míg Doss ránézésre egy igazi vidéki csirkefogó, addig a színész egy szerencsétlen nebáncsvirág.

Lefegyverezve


Ami viszont a film egészét illeti az egyszerűen lenyűgöző. Ryan közlegény megmentése óta nem éreztem ekkora erőt egy háborús filmben. A fennsíkon történtek bemutatása nagyon durva, talán kicsit túlságosan is tömény. Az ember belemerül az eseményekbe és csak úszik a filmmel, látványból van bőven. Az említett filmhez képest viszont van egy nagy hátránya A Fegyvertelen katonának: itt nincs történet, nincs miért izgulni.Hősünk előéletét megismerjük, tudjuk mit miért gondol és csinál. Végignézzük a megpróbáltatásait és látjuk a hőstettét is. Egy igazi életmű és pont. Nem kell izgulni azon , hogy túléli-e, vagy hogy beveszik -e fennsíkot. Nincs mellékszál, nincs megkeresendő katona, nincs megvédendő híd. Tudjuk a film végét, csak a hogyan történt rész az, ami rejtély.


Desmond Doss története egy jól sikerült és élvezhető háborús mozi. Megéri megnézni, még annak is, akitől távol áll ez a műfaj.

dráma | életrajzi | háborús | történelmi

A második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé... több»

1