2018.12.05 16:00 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Megtéveszteni vagy átverni?

Ez a film iskolapéldája az átverésnek. A néző gyanútlanul leül, megnézi és egy hatalmas illúzió részévé válik. Kitűnően adagolja a nagy semmit, úgy, hogy azt higgyük ez egy zseniális csavaros film. Mint amikor a Picasso képek közé betesszük a pecsétes asztalterítőt. Mindenki nézi és hümmög, hogy mestermű.

Az írás spoilereket tartalmaz!!!

Megtéveszteni vagy átverni?

Először is a történet olyan mint a saját farkát kergető kutya. A felügyelő üldözi azokat, akiknek minden lépését tudja előre, mivel ő találta ki azokat. A hab a tortán, hogy az általa kitalált forgatókönyvért még meg is dicséri a bűvészcsapatát. Mint mikor bújócskázunk a gyerekkel és látjuk a lábát az ágy alól kikandikálni, de direkt nem veszünk róla tudomást. Minderre csak a film végén derül fény, mikor a néző már tökéletesen belebódult a sok trükkbe és ezen el sem gondolkozik.

A másik oltári átverés, maga a film lényege, a trükkök! Szépen építkezik a film, először bemutat egy két egyszerű bűvész mutatványt és megmagyarázza azokat. A laikus ember azt hiszi ezek után, hogy mindenre van magyarázat és megnyugodva szemléli a következő észbontóan idióta csavarokat. Egymást érik a lehetetlen, kivitelezhetetlen fizikátlan és értelmetlen húzások, de mi már abban a tudatba ringunk, hogy ez kérem hiteles szemfényvesztés! Ha egy kártyatrükk valós, akkor a falon is át lehet teleportálni.

Azaz lefordítva: ha más filmbe lettek volna ezek a megoldások, azonnal kikapcsoljuk, hogy mi ez az idiótaság.

Mindezek mellett a film pörgős és tele van érdekes karakterekkel. Egészen a stáblistáig kitart ez a megtévesztés. De amint kisétálunk a moziból és elgondolkozunk a látottakon, egyből bevillan a szörnyű felismerés, minket átvertek!

krimi | misztikus | thriller

Egy csapat illuzionista esélyt kap arra, hogy olyan előadással és trükkökkel kápráztassák el a nézőket, amelyeket még senki sem látott. Első nagy dobásuk során kirabolnak egy... több»

0