2018.12.08 08:48 harnas1207 Olvasottság: 506x
1

Karácsonyi GRUncs avagy nem minden Grincs ami giccs.

A 2018-as Karácsony sláger meséje minden bizonnyal A Grincs lesz, és ez ellen senkinek nem lehet kifogása. Aranyos mese, tele kedves szereplőkkel és az Ünnepekhez igazított történettel.

Azonban nehéz nem észrevenni néhány furcsaságot. Mindenek előtt azt, hogy a rajzfilm igazából nem más, mint a Gru téliesített verziója. Olyan mintha az Illumination gyorsan összegyúrt volna valamit az eddigi bevált filmjeiből és még ahhoz is lusták lettek volna, hogy a szembeötlő egyezéseket elfedjék. A főhősök ugyanolyan ezermester gonosz zsenik, akik amúgy szerethetőek és bambák. Nem mellesleg egy nagy változáson mennek keresztül a játékidő alatt, ami egy kis cuki kislánynak köszönhető. Vannak itt még az ördögi tervet segítő apró társak is, ott minyonok, itt állatok. Ekkor figyel be Max, aki kiköpött Max A Kis kedvencek titkos életéből. (Igaz a gyártóra jellemző rajzolási mód sem sokat segít a két film megkülönböztetésében.) Ezenkívül persze tele volt rengeteg direkt utalással a mese, feltűnik többek között az "eccavú" a háttérbe és GRUbert nevű kis srác is.

Karácsonyi GRUncs avagy nem minden Grincs ami giccs.

Az összecsapottság a befejezésen is érződik, nincs katarzis, nincs végső tanulság. A főhős felismerését mindig követi a jóvátétel és annak igazán nehéz kivitelezése. Itt ez elmarad, kapunk helyette egy igazán giccses és semmitmondó utolsó 10 percet.

Ugyan halványan éreztem, hogy a mese szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy nem az ajándéktól vagy a díszektől lesz szép a Karácsony, de egyértelműen nem nyomatékosítja ezt.

Mindent egybevetve A Grincs nem egy rossz rajzfilm, a szereplői szerethetőek és meg is tudnak minket nevettetni. Megéri megnézni, mert bár gyorsan felejthető alkotás, de idén Karácsonykor minden korosztályt le tud kötni 90 percre.

75 A Grincs  (2018)

animáció | családi | fantasy | musical

A Grincs egymagában él barlangjában, egyedüli társa jámbor kutyája, Max. Grincs a legkülönfélébb találmányokkal rendezte be otthonát, csak hogy elkerülhesse az embereket,... több»

1