2018.12.31 13:04 Márton Olvasottság: 142x
0

Az icipici pókok... amik hatalmasra nőttek

Kimondottan egy szórakoztató filmként tekintek a 2002-es Mérges pókok című horror komédiára (vagy írhatnám hogy horrorparódiára) mert egy percig sem akarja a kész film, hogy a nézője bármit is komolyan vegyen belőle. Már maga a történet alapfelütése is igencsak butácska, de meglepő módon, mégiscsak működőképes! Apropó alaptörténet, engem igencsak emlékeztettet ez a fajta megközelítése a problémának a 80-as és 90-es években elég gyakran használt vegyi hulladék mint egyfajta katalizátor a horror műfajhoz! Ami adott a filmnek egyfajta retro hangulatot is (legalábbis számomra)!

Tulajdonképpen sok negatívumot nem nagyon tudnék felsorolni a filmmel kapcsolatban, mert szinte minden téren ha nem is kimagasló, de simán a vállalható kategóriába sorolnám! Kimondottan élvezetes volt számomra a film két főszereplőjének (David Arquette és Kari Wuhrer) színészi alakításaik és persze ne feledjük el azt sem, hogy szerepel a filmben a fiatal Scarlett Johansson is!

Az icipici pókok... amik hatalmasra nőttek

Maga a története eleinte elég komótos tempóban halad, de amikor végre a cselekménye megköveteli a magasabb fordulatszámot a filmtől, a tempó is pörgősebb lesz! A cselekményvezetése alapul vesz oly klasszikusoktól a horror műfaján belül, mint az élőhalottak éjszakája vagy a holtak hajnala című filmekben látottaktól (persze a saját szemszögébe állítva teszi eme cselekményeket)!

Egy efféle filmnél a technikai megoldások nagyban tudják befolyásolni a film minőségét, de én itt sem kötnék bele a látottakba, mert szintén tetszett amit láttam, sőt...még akár ha a mai szemmel nézem a filmet, akkor sem mondanám rá hogy az idő megette volna a technikai megvalósításait, mert még most is jók voltak!

Összegezve a filmet: megfelelő mennyiségű humor és akció, némi kis horrorbeütéssel és sok sok nagyra nőtt pókkal megszórva, egyből megkapjuk a 2002-es Mérges pókok című filmet, ami kimondottan egy szórakoztató darab lett!

Boldog Új Évet Kívánok minden filmszeretőnek és a Mafab teljes csapatának!

akció | horror | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Az álmos amerikai kisvárosban soha nem történik semmi, egészen addig, míg egy baleset folytán veszélyes anyagokkal megrakott teherautó rakományának egy része a helyi... több»

0