2019.01.15 14:52 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 239x
1

Hűvös misztikum.

Személy szerint imádom a Dél-Koreai horror remekműveket, hiszen jó sokszor volt már rá példa az évek során, hogy kenterbe tudják verni olykor olykor az amerikai horrorokat. Mi tagadás, elég nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem a több, mint 2 órás misztikus horrort feliratosan, melyről nem sokat tudtam, csak jó értékelést láttam, teljes mértékben megérte azt a 2 óra 30 percet. Hiszen egy olyan nyomasztó, hátborzongató filmet kaptunk ,ami rendkívül szépen lett felépítve elejétől a végéig, a nyugalomból a teljes sokkig, hogy erre szinte csak az ázsiaiak képesek. Azt nem hagynám szó nélkül, hogy azért elég lassan indul be a film, hiszek rengeteg idő megy el azért helyenként, illetve sokszor felesleges jelenetek kerültek bele szerintem, de semmit nem von le abból, hogy egy olyan film ami tele van csavarral, a végén még olyat koppan a néző, hogy órákig agyal, akkor teljes mértékben megéri az időt.

A főszereplő Do-won Kwak, hihetetlenül jól alakította a vicces, lusta, szomorú, ideges, összetört, harcos karaktereket, amit éppen hoznia kellett. Nem láttam még másik filmet tőle de ebben elképesztő szimpatikus játékot láttam tőle. A filmben rendőrt játszik és miután belekeveredik a drasztikus ügybe, mert a lányát megszállta valami, akkor eszméletlen, hogy alakult át az éhenkórász, lusta, nyámnyila karakteréből, az igazán apa oroszlán dühös karakterbe. Azért emeltem ki ezt a jelenetet, mert szerintem roppant élvezetes volt, arról nem beszélve, hogy a legvégén az igazi koppanás az utolsó percben az igazán Ázsia névjegye, hiszen tátott szájjal néztem, hogy milyen messzire képes elmenni olykor a rendező.

Hűvös misztikum.

horror | misztikus | thriller

Egy idegen érkezése után nem sokkal rejtélyes betegség söpör át a kis falu lakóin. Egy rendőrnek hamarosan személyes üggyé válik a dolog, mikor a kislánya is megbetegedik, és... több»

1