2019.01.16 23:45 kristoftoth21 Olvasottság: 294x
0

Alulértékelt, egyedi, különleges, elgondolkodtató

Kifjezetten érdekes, elgondolkodtató film, amit többféleképpen is lehet értelmezni. Filozófiai kérdéseket vet fel az életről, annak értelméről, a halálról és annak folyamatáról és elfogadásáról. Nem kifejezetten horrorfilm, hanem inkább pszichothriller. Eléggé elborult egy történet, mint ahogy egyesek írják.

Nem az a tipikus kiszámítható film. Első megtekintésre lehet marad jó pár kérdőjel de pont ezért is mélyen elgondolkodtató. Két módon lehet értelmezni, egyrészt bemutathatja magát a meghalás folyamatát a távozó lélek szemszögéből és a temetkezési vállalkozót tekinthetjük egy mágikus személynek aki kapcsolatban áll a távozó lelkekkel és segíti a megbékélésüket. De nagyon sok indok miatt inkább tekinthető egy pszichopata sorozat gyilkosnak, aki arra élvez hogy élve temeti el az áldozatait.

Alulértékelt, egyedi, különleges, elgondolkodtató

És jó pár dolog miatt végiggondolva inkább az utóbbi tűnik a helyesnek. Azonban még így is vannak benne olyan dolgok ami ennek ellent mond, ez tekinthetö logikai hibának is, vagy lehet nekem nem sikerült ezeket a részeket tökéletesen értelmeznem. Alapvetöen mindkét nézöpont tökéletesen megállja a helyét a nézö értelmezésére bízva a film mibenjét. És pont ezzel érik el azt hogy alapvetöen jól megcsinált középszerü film maradandót alkosson. Alapvetöen egy szomorú, sötét hangulatú, lehangoló, eléggé beteg témát boncolgató, de elgondolkodtató film, amit nehéz értelmezni de pont ezen dolgok összessége miatt nagyon jó. Ez egyedi alkotás, amit nem tudtak hová tenni és ezért eléggé alulértékelt, de szerintem 9/10

dráma | misztikus | thriller

A történet azzal indul, hogy egy fiatal tanárnő, Anna (Christina Ricci) élete egyik legrosszabb napján, temetésen vesz részt, valamint ezek után az esti vacsora egy szakításba... több»

0