2019.01.21 20:31 Filmdoki Olvasottság: 100x
0

Rocky újratöltve

Szkeptikusan olvastam anno a híreket: tovább viszik Rocky történetét, egészen pontosan Apollo fiára fog koncentrálni az új film. Azonnal felmerült bennem a kérdés: Miért? Miért kell ez? Láttam lelki szemeim előtt, hogy egy ostoba, felturbózott filmet fogunk kapni, mely az álomgyár ötlettelenségéről tesz újabb tanúbizonyságot. Óriásit tévedtem.

Ámbár idén néztem csak meg a Creedet, a bemutatása után meglepve tapasztaltam, hogy ennyire pozitívan nyilatkoznak róla, így a minap nagy érdeklődéssel ültem le elé. Nem csalódtam. Mi több. A Creed hatalmas lelkesedéssel és tisztelettel nyúl a Rocky filmek örökségéhez.

Rocky újratöltve

A történet egyszerűen kapcsolja magát össze a Rocky filmekkel, és amennyire erőltetettnek hangzott elsőre, annyira jól oldották meg. Adonis, heves vérű fiatal, aki mindezek ellenére kissé esetlen és bizonytalan az életben. Próbálja keresni saját hangját, azonban apja öröksége nagy súlyt helyez a vállára. És hiába tiszteli, igyekszik el is szakadni tőle, hiszen saját erejéből szeretne karriert befutni. Csakhamar találkozik Rockyval, aki némi huzavona után szárnyai alá veszi és a ringben való küzdés mellett az életben való helytállásra is neveli a fiút.

A Creed mondhatni totál ugyan az, mint egykor a Rocky volt. Mégsem lehet egy gyenge másolatnak mondani. Tele van szívvel. Egy látványos, de üres bunyós film helyett egy tanítói jellegű történet, mely ez utánra helyezi a bravúrosan megkomponált ökölvívásokat. A Rockyhoz hasonló egyszerű életbölcsességeket fogalmaz meg, kellemes humorral és némi drámával elegyítve, közben a mai fiatalság igényeihez igazodva, ám a régi rajongókról sem feledkezik meg egy percre sem.

Hogy is feledkezhetne, hiszen a jó öreg Balboa ismét tiszteletét teszi, Stallone pedig teljes bedobással alakítja az egyszerű, kissé lassú de csupa szív bokszolót. Játékát öröm nézni, és a nézőt jóleső érzés fogja el, hogy a figura még mindig megmaradt olyan emberinek ennyi év után is. Kicsit szomorú, hogy az az Oscar szobrocska nem Stallone kezeiben landolt, azonban ez a jelölés is hatalmas teljesítmény ennyi év után.

A Credd egy kellemes, nosztalgikus hangulatú sportdráma, melyben szépen fonódik össze a múlt és a jelen. Öröm nézni, hogy akadnak még olyan filmek, melyek nem csak a szórakoztatást tűzik ki célul, hanem a fiatalok nevelését is. Jár a bajnoki öv!

dráma | sportfilm

Creed: Apollo fia filmtartalom: Adonis Johnson (Michael B. Jordan) sosem ismerte legendás apját, a nehézsúlyú világbajnok Apollo Creed-et, aki még azelőtt elhunyt, hogy ő... több»

0