2019.01.27 19:41 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Ez egy másik világ

Érdekes élmény volt a film megnézése. Az hamar kiderült, hogy a film erősen túl van marketingelve. Egyáltalán nem egy pörgős, feszült és izgalmas krimi. Misztikum a besorolásával ellentétben szintén nincs benne. Aki azt gondolja, hogy megdöbbentő dolgokat fog megtudni az internetes világ sötét oldaláról, az szintén csalódni fog. Láttam olyan beharangozókat, ahol arra úgy reklámozták a filmet, hogy egy lányt eltüntetnek a netről és ő maga is eltűnik. Nos ezek mind vakvágányok.

Ez egy másik világ

A Keresés valójában egy két lábbal a földön járó krimi. A téma középpontjába talán az áll, ahogy az apa a feltört laptop segítségével próbálja megismerni saját lányát és annak elmúlt napjait. Egy reális nyomozás az előzmények, letöltések és chatelések világában. Ez elég különlegessé teszi a filmet, de unalmassá is. Főként a sajátos költséghatékony megoldás, amint képernyőkön keresztül látjuk a film teljes eseményét. Mindenki maga eldöntheti, hogy ez korszakalkotó-e vagy sem, mindenesetre az biztos, hogy ront a mozi élvezhetőségén. Sőt véleményem szerint egy hagyományos megvalósítás ezt a sztorit csak feldobta volna.

A film élvezhetőségéhez kell egy sajátos ráhangolódás, semmiképp nem egy randifilm. Különösen ajánlom azoknak, akiket lenyűgöznek a filléres filmek. Részemről csalódás volt, még akkor is ha tudtam, hogy ez nem egy Fogságba stílusú nagyszabású mozi. A kevesebb néha több elve itt nem érvényesült, mert a cselekmények igazán izgalmasak, de a film hangulata igazán lapos és unalmas. Leginkább egy esti krimisorozat dupla epizódos részéhez tudnám hasonlítani.

82 Keresés  (2018)

dráma | misztikus | thriller

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a... több»

0