2019.02.12 20:28 HercegPeter Olvasottság: 145x
0

Visszatért egy rég elveszett műfaj

Eleinte nem értettem, hogy mi ez a nagy őrület a La la land körül. Betudtam Ryan Goslingnak. Sokáig nem vitt rá a lélek, hogy megnézzem, mert a romantika nem igazán az én műfajom, a musical-ek meg aztán pláne nem. De aztán a kíváncsiság győzött és meg kellett tudnom, hogy mi okozta ezt az felhajtást.

Azt hiszem rá is jöttem, hogy mi volt a siker kulcsa. Egy régi, ma talán már nem is létező dolgot hozott vissza. A mai zenés filmek mint például a Pitch Perfekt vagy a Mamma mia! modernek, nem zökkentenek ki a mindennapokból. De a La La Land visszavisz azokba az időkbe mikor a mozikban olyan filmek mentek mint a Grease vagy a Hair.

Visszatért egy rég elveszett műfaj

Sőt, talán még annál is korábbra. Egészen az Ének az esőben-ig. Tette mindezt úgy, hogy egy percre sem rejtegette a jelent. Nem akartak minket átverni, mégis úgy jön le az embereknek mintha 50 vagy 60 évvel ezelőtt játszódna. Szerintem ez benne a zseniális. A díszletek, a dalok, de legfőképpen a táncok, mind-mind a régi korokra emlékeztetnek. A hölgynézőket emellett a történet is lenyűgözheti. Én egyébként azt hittem, hogy jóval több benne az ének. Ezt nem panaszkodásnak szánom, épp ellenkezőleg, én örülök neki. Negatívumként azt lehet felhozni, hogy míg a legtöbb ilyen zenés filmben/rajzfilmben általában van egy olyan dal, amit a rádiók folyamatosan játszanak és a slágerlisták élére tör, addig ez itt hiányzik. Gondolhatunk itt ilyenekre mint a You're the one that I want (Grease), Let the Sunshine is (Hair) vagy éppen a Let it snow (Jégvarázs). Ott van esetleg a City of Stars, de az sem lett igazi, átütő siker. Azonban a két színész alakítására nem lehet panaszunk. Emma Stone elragadó, míg Gosling is jól hozza a jóképű, meg nem értett zseni figuráját. Utóbbit külön dicséret illeti, amiért megtanult zongorázni a szerep kedvéért. Akik szerették a régi nagy klasszikus zenész filmeket, azok semmiképp se hagyják ki. Talán most egy újabb olyan időszak kezdődött el, ahol a zenész filmek nagyobb figyelmet kapnak, hiszen a La la land mellett a Legnagyobb showman is és a most érkezett Csillag születik is igencsak nagy sikert aratott.

dráma | musical | romantikus | vígjáték | zenés

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia... több»

0