2019.02.15 12:13 Filmdoki Olvasottság: 206x
2

Minden játék kimegy egyszer a divatból

Mint írtam a második résznél, a Universal a jogok megszerzése után rögtön két folytatást rendelt be. Chucky így nem csak 1990-ben, de egy évvel később is feltűnt a vásznakon. Az már más kérdés milyen minőségben. A második etap legyen bármennyire is bugyuta, valamiféle minőséget még tükröz. A harmadik rész ellenben hiába mutat fel ugyan olyan hülyeségeket, mint elődje, egyszerűen képtelen kompenzálni őket, ezáltal egy fáradt és vérgagyi produkció.

A történet jó néhány évet ugrik előre. Andy folyamatosan nevelőszülőket vált és éberen figyel, nehogy "kedves barátja" újra feltűnjön. Aggodalma nem ok nélküli, ugyanis a Jófiú babákat gyártó üzem a Chucky körüli felhajtás lecsillapodását követően újra beindítja gépeit, hogy figurái újra a boltok polcaira kerülhessenek. Chucky ennek hála újra életre kel és némi kutakodás után rátalál Andyre, aki egy katonai iskolában húzta meg magát.

Minden játék kimegy egyszer a divatból

A filmen érződik, hogy gyorsan dobták össze, relatíve kis költségvetésből. Az egész egy TV-filmnek hat. A színészi alakítások, a hangulat, az operatőri munka, a rendezés mind ezt az érzetet erősítik. A Chucky-hoz használt báb is elképesztően ocsmány. Az előző részekben hihetetlen mennyire részletgazdag volt a mimikája, illetve maga a figura kinézete is vérprofi volt, itt viszont nagyon elszabták. Hihetetlen nagy a feje, illetve az animatronika sincs a topon.

A feszültnek szánt pillanatok szintén nevetségesen sablonosak. A "vajon honnan fog előbújni Chucky?" játék már inkább fárasztó, mintsem ijesztő. Nem mellesleg a rendező sem tudta jól felépíteni ezeket a momentumokat. De a film javára legyen írva, két olyan haláljelenetet is tartalmaz, amiken könnyesre röhögtem magam. Az egyik a borbély elpatkolása, a másik pedig az iskola vezetőjéé. Utóbbi annyira váratlan. Chucky reakciója már csak hab a tortán. Maga Chucky karaktere azért sokat dob az összhatáson. Kifejezetten nagy tapló ebben a részben, szóval humor terén tényleg nem lehet okunk panaszra.A finálé próbál a második részhez hasonlóan grandiózusabb lenni, de valahogy nem sikerült elkapni az ott felépített hangulatot. Kedvenc babánk halála azért így is kellően brutális.

A Gyerekjáték 3. részén teljesen érezhető, hogy csak a profit miatt készült el. A forgatókönyv gyenge, a hangulat takaréklángon van. Chucky rajongóknak mondhatni kötelező, de egyébként egy kihagyható film. Nem csoda, hogy a karakter jó időre a polcon porosodott, hogy aztán 1998-ban friss vért pumpáljanak bele.

horror | thriller

Nyolc év telt el azóta, hogy Andy Barclay-t utoljára megtámadta Chucky, a gyilkos baba. Chucky lelke szabadulni próbál a babatestbõl, ám ehhez egy másik lélekre van szüksége, és... több»

2