2019.05.24 22:14 szf Olvasottság: 365x
0

Az utolsó részek fájdalmat okoztak

Az első hat, talán hét évad megérdemelte a legjobb értékelést mindenféle szempontból, és akármilyen sok sorozatot nézek, egyik sem tudott az első helyre lépni a Trónok harca miatt... aztán jött a nyolcadik évad. Fáj négy csillagot adni egy olyan történetre, ami évekig az életem része volt, és a legfájdalmasabb halálesetektől kezdve elém dobta a legcsavarosabb, legkiszámíthatatlanabb, legérdekesebb szálakat, de az utolsó évad olyan keserű szájízt hagyott maga után, hogy már nem tudom a legjobbra értékelni.

Számtalanszor újranéztem az első évadtól és számtalanszor meg is döbbentett, minden alkalommal más volt a kedvenc szereplőm, mindig új összefüggésekre jöttem rá, és az összes újranézésnél többször jóformán katartikus élményekkel gazdagodtam, amikor realizáltam, hogy ez a sorozat létezik és valóban ilyen jó. Aztán vártunk két évet az utolsó hat részre, és adtak egy olyan véget a világ legjobb történetének, ami, ha nem nézzük az előző évadokat, még jó is lehetne, de nem ad Trónok harca érzést; kusza, rövid, és, ami a legjobban fáj nekem, kiszámítható. Tény, hogy sok tényező közrejátszott abban, hogy ez a hat rész nem úgy jött létre, mint ahogyan sokan vártuk, szóval én nem hibáztatok senkit, egyszerűen csak fáj, hogy ez történt.

Az utolsó részek fájdalmat okoztak

Ettől függetlenül az első hét évadot (mert bár már a hetediken is érződött a kuszaság, az még határozottan élvezhető volt) mindenkinek teljes szívemből ajánlom, mert briliáns, utánozhatatlan és szerintem az elmúlt idők legjobb sorozata remek színészi játékokkal, és persze egy olyan elme szüleményéből jött létre, mint George R.R. Martin, így határozottan megéri megnézni és elolvasni is.

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros... több»

0