2019.05.27 23:27 HE7EDIK Olvasottság: <100x
1

Sose feledd, honnan indultál!

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Mélyről lehet a magasba jutni, és magasból lehet a mélybe zuhanni. A Rocky 3 azt mutatja be, hogy mi van akkor, ha valaki sikeres valamiben és elszáll vele a ló, valamint elfelejti, hogy honnan is indult. Mert a pénz és a csillogás vakító tud lenni, és sokan sajnos elfelejtik, milyenek voltak azelőtt. Persze, mikor a padlóra kerül az ember, hirtelen felszívódik a sok rajongó meg álbarát, a kérdés csak az, milyen gyorsan tud onnnan felállni az illető.

Sose feledd, honnan indultál!

Rocky a harmadik részre elért mindent, még szobrot is avatnak a tiszteletére, de a vihar már közeleg Mr. T. szerepében. Jó ötlet volt behozni a Szupercsapat nagydarab fekete nehézfiúját, kellően irritáló és persze nagy a szája. Jól bele is gyalogol Rocky lelkébe, így hát hősünk úgy dönt, megmérkőzik vele. Előtte persze még Hulk Hogant is móresre tanítja, az ő behozatala is nagy húzás volt, mikor odaáll Stallone mellé, ő pedig csupán a mellkasáig ér, hatalmas jelenet. Valamint itt van még a már beteges edző, Mick karaktere is, aki persze figyelmezteti hősünket, már nem a régi; mikor beszélgetnek a kanapén Rockyval, hatalmas életigazságok hangzanak el, kedvenc mondatom: - A legrosszabb történt veled, ami boxolóval történhet. Kikupálódtál!

Aztán eljön a búcsúmeccs napja, ahol persze sejthetően hősünk megalázó vereséget szenved, és megszokhattuk tőle, védekezni se nagyon szeret meccs közben, de az igazi dráma az öltözőben zajlik, ahol Mick haldoklik, majd, mikor a meccs után bemegy hozzá Rocky, ahogy beszélgetnek, majd az öreg kileheli a lelkét, Stallone pedig ráborul és ordítozva zokog mesterén, bevallom nekem is folytak a könnyeim. Szerintem az egész franchise legérzelmesebb jelenete ez a rész. Persze Rocky nem adja fel, szép lassan Apollo segítségével visszahozza magát és bosszút áll, de ezt a részt akkor sem übereli semmi nem csak a filmben, de az egész sorozatban sem.

Szerintem ez a rész a legtanulságosabb mind közül rengeteg emlékezetes pillanattal, de van egy jelenet, ami mindennél többet mesél az úgynevezett sztárságról. Nevezetesen, mikor Rocky a veresége után meglátogatja újdonsült szobrát, majd fogja a sisakját és hozzávágja. Szerintem ez mindent elárul arról, milyen árat kell fizetni a népszerűségért...

82 Rocky III  (1982)

dráma | sportfilm

Rocky a csúcson van, az emberek rajonganak érte, ő a box koronázatlan királya. De Clubber Lang, a brutális bokszoló könnyedén legyőzi az elkényelmesedett Rockytm és megszerzi a... több»

1