2019.06.02 23:03 Greeta Olvasottság: <100x
0

Picit utánzós, de legalább magyar

A története nem indul be azonnal, bepillantást nyerünk néhány párocska életébe. A dolog ott lesz érdekes, amikor mindenkinek elő kell vennie a telefonját és ezzel elszabadul az éjszaka. Annak ellenére, hogy egy szobában játszódik a film, 95%-ban kicsit sem lett összenyomva a sztori. Mindenkiről kiderül valami nem várt, és fény derül arra, hogy senki sem ártatlan, mindenkinek vannak titkai, amely persze nem feltétlenül baj és titkolni való. Sőt, azzal, hogy titkolunk valamit, még nagyobb galibát okozunk, mintha már a legelején beismerjük, igen tévedtünk/hibáztunk/mások vagyunk.

Az is kiderült a filmből és remekül mutatta, hogy mennyire könnyű pálcát törni a másik felett, de a saját hibáink felett könnyen átsiklunk. Érdekes felvetés, hogy egy párkapcsolatban mindent meg kell osztani a másikkal, vagy vannak olyan témák és ügyek, melyek csak ránk tartoznak, senki másra. A párkapcsolati tréningen túl egy kis szülő-gyermek harcot is láthattunk. A szereplőket mintha az utóbbi évek legnépszerűbb sorozataiból válogatták volna. Kaptunk A mi kis falunkból, a Munkaügyekből és a Csak színház és más semmiből is színészeket. Érdekesség, hogy utóbbiban is gyengéd szálak fűzik egymáshoz Szávai Viktóriát és Mészáros Bélát. A filmben mindenki nagyon jól hozta a karaktert. Hihetők és természetesek voltak. A humorfaktor is nagyon rendben volt, annak ellenére is, hogy sok benne a káromkodás. A karácsonyi/szilveszteri hangulat nekem átjött, és örültem a fülbemászó dallamoknak is.

Picit utánzós, de legalább magyar

Ami egy picit árnyal a film megítélésében, hogy annyira valószínűtlen, hogy pont abban a pár órában mindenki kap egy SMS-t vagy telefonhívást, ami kellemetlen perceket okoz neki. Furcsa volt azt is látni, hogy mennyire befolyásol minket a technika. Nem telik el úgy néhány óra, hogy ne keresne vagy írna valaki, csak lennénk a világban. Összességében voltak benne elgondolkodtató jelenetek, melyek kapcsán mindenki kicsit átgondolja a saját ügyeit.

78 BÚÉK  (2018)

dráma | vígjáték

A szilveszteri éjszaka különleges éjszaka: bármi megtörténhet, ahogy az ellenkezője is, akár jó, akár rossz dologra számítunk - akár egy teljesen átlagos estére. Egy pár... több»

0