L.Regina   2019.07.10 17:07
0

Pókember! Pókember! Mindent tud, amit egy póknak kell!

Pókember a hazatérés után ezúttal távol kerül otthonról, és idegenben kénytelen megmenteni a világot.

A Végjátékot követően mindenki próbálja feldolgozni a történteket, tovább lépni, és folytatni az addigi normális életét. Peter Parker sincs ezzel másképp. A szuperhős szerepet szüneteltetve csak az iskolai kirándulásra akar koncentrálni, és arra, hogy elmondja érzéseit kiszemeltjének. Ám a nagy erő nagy felelősséggel jár, és hála Nick Fury-nak és egy opcionális világvégének, hősünk kénytelen lesz változtatni addigi tervein.

Pókember! Pókember! Mindent tud, amit egy póknak kell!

Az európai helyszínek nagyom jól állnak a filmnek, és jól ki is használják őket: az ütközetek, a harcok, a rombolás mind nagyon látványosak és jól koreografáltak. Az egyik legjobb része volt a filmnek, mikor a szereplők végül Párizs helyett Prágába utaznak. Nem sok film játszódik Prágában, pedig nagyon szép város, így sokkal egyedibb lett Pókember és Mysterio harca az egyik Elementallal.

A film humor terén is hozza az elő rész színvonalát; Jacob Batalon karaktere, Ned több szerepet kap, és a poénok nagyja is tőle származik. Aminek még nagyon örültem, hogy a Jon Favreau által alakított Happy is jelentős szerepet kap, lényegében ő veszi át Tony-tól a mentor szerepét. A film egyik legmeghatóbb jelenete is Happy-hez és Peterhez volt köthető.

A film egy másik nagy erőssége a gonosz személye volt, aki nem más, mint Mysterio. Jake Gyllenhaal tökéletes választás volt (mikor nem?), és mint minden szerepét, ezt is nagy beleéléssel játssza el. Mysterio bevetését a Marvel filmes univerzumba remekül oldották meg. Az elvei és az indokai mind nagyon jól reflektálnak a mai világra. Egy igazi 21. századi gonosz. A harcstílusa nagyon jól kidolgozott, plusz a legelső illúziója, amivel Petert akarja megtörni, szemkápráztatón néz ki, és kicsit Doctor Strange-et idézi. De a legfontosabb tényező, ami miatt Mysterio egy zseniális antagonista volt, hogy neki sikerült, ami alig néhány gonosznak idáig: legyőzte a hőst.

Összességében: továbbra is Tom Holland a legjobb Pókember. Az Idegenben méltó módon zárja le a Végjátékot, és a két nagy jelentőséggel bíró stáblistás jelenet remekül előre vetíti, merre is halad a Marvel legújabb fázisa.

akció | kaland | sci-fi

Pókember számára nincs megállás, úgy tűnik, hősünk sosem lazíthat. Miközben a falmászó többször bizonyította, hogy egymaga képes megszabadítani a világot az... több»

0