2019.07.16 22:09 mfos
0

Végre egy normális Pókember-film!

Őszintén örülök, hogy a Marvel évek óta igyekszik biztosítani a színvonalat, és, hogy minél realisztikusabban adja elő az amúgy elég fantáziadús képregények adaptációit, vagy inkább feldolgozásait. Ez a film is ennek szellemében készült el szerintem. Másrészt, amennyire unszimpi volt a mostani Pókembert játszó színész első látásra (átlagos nyaller amcsi színésznek hittem), és amennyire borzasztóan zavart a Mary Jane-t alakító színész látható származása (a képregényekkel ellentétben ő szerintem nem a tipikus fehér bőrű, amerikai lány), olyannyira váltak ezáltal a film által a kedvenceimmé. Pókember végre nem túlzottan depis, idióta, béna és a felelősségtudatban fetrengő hős, hanem mérsékelten vonalat megütő karakterré vált, ami szerintem átgondoltabb, valósabb, mint amiket eddig lehetett látni a Pókember filmekben. Mary Jane amolyan zárkózott, alkalomadtán beszólogató, néha "bunkó" stílusú, de csupaszív és nagyon szeretnivaló lány, legalábbis, amit látunk ebben a filmben, és számomra ezáltal lesz izgalmas karakter (végre).

Szerintem a film története abszolút okés, nagyon tetszik a gonoszok megvalósítása. Ötletes, ahogy szakít a Marvel a fekete pókruha mítoszával, és mer újat alakítani, kapcsolódva talán a Venom filmhez. Tetszik a film enyhe, de mégis fontos kapcsolódása a Végjátékhoz. Sok minden mást is remekül oldottak meg (Pókember vívódásait az öröklést illetően, spoiler nélkül), ami esetleg logikai bukfencnek tartok, az az, hogy Pókember maszk nélkül sörözget pókruhában egy kocsmában a másik főhőssel... ühüm, és nem fél, hogy úgy alapból mindenki felismeri őt, aki legalábbis nézi a híradót? Szerintem ezt a részt nagyon nem gondolták át.

Végre egy normális Pókember-film!

Ezt leszámítva nagyon jó a véleményem a filmről, nagyon remélem, hogy születnek még új filmek a Marveltől ebben a témában, és ilyen megfelelő színészek kiválogatásával! Pókember filmre talán még nem is adtam 5 csillagot (vagy 90%-ot).

akció | kaland | sci-fi

Pókember számára nincs megállás, úgy tűnik, hősünk sosem lazíthat. Miközben a falmászó többször bizonyította, hogy egymaga képes megszabadítani a világot az... több»

0