2019.08.05 17:56 Harper Olvasottság: 452x
6

Csillag születik Bradley Cooper módra

Bradley Cooper kétségkívül új oldaláról mutatkozott be tavaly ősszel, amikor rendezőként és főszereplőként is kitett magáért a "Star is Born" elkészítésével. Pedig nem volt könnyű dolga, hiszen a témát korábban három alkalommal is feldolgozták Hollywoodban, mégpedig valódi világsztárokkal.

A lezüllött country énekes és a feltörekvő, ifjú, kezdő (majd óriási karriert megvalósító) énekesnő sztoriját legelőször 1937-ben filmesítették meg, mégpedig Janet Geynor és Frederic March főszereplésével. Aztán következett 1954, amikor Judy Garland, illetve James Mason alakították a furcsa párost, végül jött az 1976-os esztendő és Barbra Streisand–Kris Kristofferson páros fergeteges játékával készítettek a történetből remek és nagy sikerű filmet. Mind az 54-es, mind a 76-os változat zajos sikert könyvelhetett el az amerikai mozikban, így 2018-ban Bradley Coopernek igencsak fel kellett kötnie a "gatyát", ha utol akarta érni a nagy elődöket.

Csillag születik Bradley Cooper módra

Nos, az utolérés illetve megközelítés sikerült, de a beelőzés már sajnos nem. A Csillag születik jó film, de nem emlékezetes, érdekes; nem formabontó és jó jelenetekkel teli, messze nem az évtized filmje. Ugyanakkor különlegesség már csak azért is, mert úgy mutatja meg a 32 éves Stefani Germanottát (azaz Lady Gagát), ahogyan előtte soha nem láttuk: egyszerűen, manírok és smink nélkül, természetes formában. Maga Cooper sem nyújt rossz alakítást, de igazából nem hagy bennünk mély nyomot mindaz, amit a vásznon csinál. Hozza az iszákos, lejtőre került és lelkileg sérült középkorú énekes figuráját, de ehhez nem igen tud semmit hozzátenni.

A rendezés erős közepes, a zene viszont hihetetlenül jó. A film olyan gyönyörű dalokkal ajándékoz meg bennünket, mint a Shallow, vagy az Always Remember Us This Way, illetve az I'll never love again. Sokszor meg lehet "őket" hallgatni (én meg is tettem), ezek a dalok mindannyiszor magával ragadják az embert. A Csillag születik sok emberi konfliktust, érzelmet, belső vívódást megmutat, érzelmes történet sajátos tanulságokkal. Ajánlani tudom mindazoknak, akik tartalmas sztorikra vágynak. Értékelésem: 75%

dráma | romantikus | zenés

Bradley Cooper egy jól ismert történetet dolgoz fel a showbiznisz kegyetlen és kiszámíthatatlan világáról. A valaha híres Jackson Maine csillaga leáldozóban van: a férfi... több»

6