2019.08.18 14:27 Kóborló Olvasottság: 352x
1

Egy lassú tempójú, de remek hangulatú western-horror

Vadászom az olyan típusú filmekre, mint a The Wind; már maga a műfaji besorolása is igencsak ritka még manapság is, hisz készültek már western-horrorfilmek (Burrowers - A felszín alatt 2008, Csontok és skalpok 2015, Megtorlás 2016), de a számuk igencsak csekély. Ezen filmek legtöbbje szinte páratlan módon képes volt engem egyből magával ragadni, hisz mind a tempójukat, mind a hangulatukat, illetve az elszigeteltségből adódó lehetőségüket egészen kiválóan aknázták ki. Illetve mindezek elegyében rejtőző félelemfaktort, és nincs ez másként jelen filmünkben sem.

A The Wind című film tartalmaz még két olyan alapanyagot is, ami nem feltétlenül fogja minden horrorszerető szívét egyből megdobogtatni. Ezen alapanyagok pedig a következők: lassú tempó (mégis fokozatosan növekvő félelemérzet), illetve az ismeretlentől való félelemérzés. Sok filmben láttam már azt az elképzelést, hogy a készítők nem mutatják meg a nézőiknek, hogy vajon mégis mi az, amitől majd rettegnünk kell. Úgy is írhatnám, bekötik a szemünket, de valahol mégiscsak sejtjük, hogy merre is fog majd a történet para faktora kihegyeződni. Na, jelen filmünk nem kis fába vágta a képzeletbeli fejszéjét azzal kapcsolatban, hogy itt mi is lehet a gonosz. Őszintén bevallom, hogy a közel másfél órás játékideje alatt számos teória futott végig a fejemben, hogy mégis mi van kint a sötétben, de még így is képes volt meglepni a film a végeredményével.

Egy lassú tempójú, de remek hangulatú western-horror

Nagyon kevés színészt alkalmaz, de ezzel semmi problémám nem volt, sőt kimondottan jót tett ez még pluszban a hangulatának. A történet elsősorban Caitlin Gerard színésznő karakterére van kiélezve, amit kissé kockázatosnak is mondhattam volna még a film megtekintése előtt, hisz a színésznő eddig inkább a tévésorozatok világában mutatta meg a tehetségét, filmek terén pedig nem volt igazán ismert (bár mondjuk szerintem ezt a filmjét sem fogják annyian ismerni, mint amennyire megérdemelhetné azt), de nagyon jól elviszi az egész produkciót a hátán. Talán pont azért, mert a film története nincs egyáltalán szájba rágva, illetve az is inkább egy karakterközpontú, ezért találgatni fogjuk a kevés további karakter kapcsolódási pontját a történethez, akárcsak jómagam is tettem, de e téren is okoz majd némi kis meglepetést.

A vágások, az operatőri munkák, a zenei aláfestések és a minimális számítógépes effektek is nagyon is rendben voltak, de mint írtam, engem elsősorban a hangulata vitt arra, hogy mindenképp jónak értékeljem a The Wind című filmet.

51 The Wind  (2018)

horror | western

Az 1800-as években játszódó horrorfilm főszereplője egy Caitlin Gerard által alakított nő, aki kezdi elveszíteni józan eszét a kegyetlen vadnyugati közeg hatására. több»

1