2019.09.23 12:50 Kóborló Olvasottság: 206x
0

Jól gondold meg, kivel osztod meg a titkaidat!

A 90-es és a 2000-es évek elején Hollywood szinte sorozatgyártásban lökte ki magából az úgynevezett tini-horrorokat, amik közt azért volt egy-két igazán kellemes darab is (Sikoly, Tudom mit tettél tavaly nyáron). Jelen filmünket is a tipikus tini-horrorok mintájára építik fel, és ezen művek minden egyes tipikus hibája is megtalálható benne. Viszont érdemes megemlíteni, hogy egy remake-kel lesz dolgunk, hisz a Kegyetlen titok (angolul Sorority Row) című filmet már egyszer elkészítették, méghozzá 1983-ban, The House on Sorority Row címen (amihez nagyon, de nagyon régen volt már szerencsém), és úgy hellyel-közzel az új változat egész korrektül követte annak a cselekmény menetét, ami talán egy bizonyos Mark Rosmannak köszönhető, hisz míg a 83-as változatnak eme úriember volt az írója és rendezője, filmünknél a produceri feladatokat látta el. Persze azért sok mindent változtattak is benne, amit elsősorban a két film közti korkülönbség adta lehetőségek miatt léptek meg, ezáltal az új változat talán számomra kicsit pörgősebb lett (főleg a film második fele).

Sajnos viszont a cselekményében – és főleg a szereplőiben – semmi fajta egyediséget nem találhatunk. Hisz míg a történet elképesztő sablonokra építkezik, úgy a karakterek típusait is láthattuk már jó pár hasonló stílusú filmben, és ezt jómagam kissé bántam is, mert hát a történet mögöttes tartalma azért adhatta volna azt, hogy kissé árnyalják eme karaktereket, vagy ha csak egy minimálisan is, de kissé mélyebbek lehessenek. De mivel nem így lett, így a film nézőjének be kell olyan karakterekkel érnie, mint a kötelező szajha, a nagyokos, a számító, a folyton őrlődő és az "egyértelműen ő lesz a végső túlélő szereplő". Persze minimálisan, de legalább próbálnak e téren is csavarni egy kicsit a készítők, de ezzel is csak az elhalálozási sorrendet variálják meg.

Jól gondold meg, kivel osztod meg a titkaidat!

Magát a történetet egy kissé lassúnak éreztem, főleg abban a tekintetben, hogy az alapkonfliktus egész korán bekövetkezik, viszont, hogy úgy igazán beinduljanak a cselekmények, ahhoz el kell, hogy érjünk a film játékidejének kicsivel több mint a feléhez. Viszont onnantól kezdve akad bőven mit néznünk, hisz a gyilkos kimondottan szépen teszi a dolgát, és nem is nagyon válogat a keze ügyébe kerülő eszközök és karakterek közt. Ezen jelenetek technikai kivitelezése pedig egész pofásra sikeredett.

Mindent egybevéve nem lett egy rossz feldolgozás, viszont számomra a lassú kibontása, illetve a gyengécske atmoszférája miatt csupán egy átlagos tini-horror szintjét éri el.

horror | misztikus

Az elit iskolába járó lányt megcsalja a fiúja. A barátnőivel összefogva elhatározza, hogy megtréfálja a csalfa srácot. A csínytevés azonban balul sül el, és a lány meghal.... több»

0