2020.04.28 14:56 L.Regina Olvasottság: <100x
2

Thor után zsoldos

Az akciófilm rajongóknak (mint jó magam is) erősen ajánlott darab lett a Tyler Rake: A kimenekítés című produkció, amely mindenképp a minőségibb akciófilmek közé tartozik. A történet, bár nem kiemelkedő, teljesen korrekt, az ilyen kategóriájú filmeknél pedig nem is ez az igazán fontos. Egy zsoldost, Tyler Rake-et és csapatát felbérelik, hogy menekítsék ki egy drogbáró fiát a rivális banda fogságából. Természetesen semmi sem a terv szerint alakul, és a zsoldosoknak sokkal nehezebb dolguk lesz.

A karakterek és a film jól ki is használják az indiai helyszín adottságait, kezdve a földrajzi elemekkel, a járművekkel, az épületekkel. A film legjobb pontja az akciójelenetek, melyek igazán kiválóak, ami nem is csoda, hisz a film rendezője, Sam Hargrave maga is kaszkadőr. A harcjelenetek jól megkoreografáltak, nincsenek szanaszét vágva. A vágatlan autós üldözős jelenet pedig remekül néz ki és nagyon izgalmas.

Chris Hemsworth-nek nagyon jól áll a szerep, és jól is végzi a dolgát. Látszik rajta, hogy komolyan veszi a dolgát, és mindent belead a harcjelenetekbe. (Érdekesség továbbá, hogy a Marvel-filmek után Hemsworth itt megint együtt dolgozik Joe és Anthony Russoval, sőt az előbbi írta a filmet.) A Rake ellenlábasát játszó indiai színész, aki szintén a fiút akarja megszerezni, is remek munkát végez, jó partnere Hemswoth-nek.

A film végig pörög, de közben háttérinformációkat is kapunk Rake-ről, melyekből megtudhatjuk az indítékait, és kicsit árnyaltabb lesz a karakter. A finálé izgalmas, és tetszett, ahogy a karakterek összedolgoztak. A vége kicsit kiszámítható, de én ezt nem bánom. Látok potenciált több folytatásban is. Golshifteh Farahani karaktere is visszatérhetne több játékidővel. Egy előzményt is el tudnék képzelni, amiben Chris Hemsworth és David Harbour együtt szerepel, mert szerintem jó párost alkotnának.

Aki egy izgalmas, jól koreografált akciófilmre vágyik, annak mindképp erősen ajánlott a Tyler Rake: A kimenekítés. Remek szórakozást nyújt, szóval, hogyha csak az időt szeretnéd elütni a karantén idején, akkor is egy jó választás ez a mű.

akció

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

2