2020.12.08 15:14 Kóborló Olvasottság: 197x
3

Akcióban több, történetileg viszont egy sokkal gyengébb folytatás lett

A 2016-ban bemutatott, Vonat Busanba: Zombi expressz című koreai film az én megítélésem szerint egy igazi gyöngyszem lett, így igencsak kíváncsi voltam, milyen lesz a folytatása. Sajnos a magyarországi mozis bemutatójára nem sikerült eljutnom, ezáltal viszont próbáltam kerülni a filmmel kapcsolatban mindenféle véleményt és kritikákat, egészen addig, amíg hozzá nem juthatok, azt viszont nem voltam képes megállni, hogy legalább az előzetesébe ne lessek bele.

Már maga az előzetes is igencsak árulkodó volt abban a tekintetben, hogy itt sokkal, de sokkal hangsúlyosabb az akció, és hogy a CGI technológia is jóval dominánsabb, mint az elődjénél. Ez azért némi fajta óvakodásra is intett a filmmel kapcsolatban, de nagyon reménykedtem benne, hogy ha már az első rész rendezője visszatért a rendezői székbe, talán nem felejti el, mivel is volt képes akkora sikereket elérnie az előző filmjében. Sajnos viszont azt kell, hogy írjam, hogy egy merőben más filmet kapunk itt, mint az elődjénél, és egyáltalán nem pozitív értelemben.

Akcióban több, történetileg viszont egy sokkal gyengébb folytatás lett

Rögtön érdemes leszögezni, hogy ez nem egy közvetlen folytatása az első résznek, de még folytatásának sem nagyon nevezném, hisz csak egy töredéke foglalkozik a 2016-os film eseményeivel, így nem feltétlenül szükséges annak az ismerete ehhez (persze, ha valaki kíváncsi egy rendkívül jól összerakott zombis filmre, akkor mindenképp nézze meg a 2016-os Vonat Busanba: Zombi expresszt).

A Peninsula - Holtak szigete legnagyobb sajnálatomra egy teljesen tipikus zombiapokalipszises akció-horror lett, ami csak nagyon kis mértékben merít azokból az érdemekből, amik az átlag fölé tudnák emelni. Történetileg egyáltalán ne keressünk benne érzelmi mélységeket, még úgy se, hogy azért a készítők próbálkoztak egy-két jelenetével súlyt adni a történetnek!

Sajnos a karaktereket is erőtlennek éreztem, bár azért az is igaz, hogy e téren is próbálkoztak a forgatókönyvírók azzal, hogy ne így legyen (ez elsősorban a filmvégi jelenetnél érződik igazán), hisz itt is megtalálható némi fajta karakterfejlődés, viszont ezt itt totál súlytalannak éreztem. Amiben viszont nem lesz hiányunk itt, az az akció és a rengeteg CGI.

Nagyon pörgősök lettek az akciójelenetek, és már a film elejétől kezdve szinte maximális fordulatszámom pörgeti az eseményeket, és mindezt rengeteg CGI animációval támogatták meg, ami nekem már azért kissé sok is volt. Itt szinte minden CGI volt, és sajnos egyáltalán nem a legjobb kivitelezésben. Nem azt mondom, hogy rosszul néztek ki a dolgok a filmben, de sok esetben ezeknél a jeleneteknél inkább olyan érzésem volt, mintha egy animációs filmet néznék, és nem egy élőszereplős filmet.

Ez is egy olyan film volt a 2020-as évben, amit kimondottan vártam, és nagyon reménykedtem benne, hogy ha nem is egy olyan színvonalú alkotáshoz lesz szerencsém, mint az elődje volt, azért talán megközelíti azt, és méltó folytatása lesz, viszont sajnos nem így lett. Ez egy teljes mértékben átlagos film, ami a megnézése után igen hamar a feledés homályába fog veszni nálam.

akció | horror | thriller

Dél-Koreát elsöpörte a zombi apokalipszis. Jung-seok tengerészkapitány megpróbálja biztonságba helyezni a nővérét, annak férjét, Chul-mint és unokaöccsét, Dong-hwant. Az... több»

3