2021.02.03 15:28 Kóborló Olvasottság: 165x
2

Egy gyenge minőségű, gótikus horrorfilm Angliából

Kissé hoppon maradtam eme film megtekintése után, mert szinte minden téren sokkal többre számítottam. Szinte minden amellett szólt, hogy egy igencsak izgalmas, feszültségben bővelkedő, gótikus horrorfilmhez lesz szerencsém Az ördög házának legendája címmel bemutatott, 1973-as film képében, de sajnos nem így lett.

Pedig szinte minden adva volt. Ott volt kezdésnek az alapjául szolgáló regény, amit Richard Matheson (1926–2013) írt meg Hell House címmel, ráadásként jelen filmünk forgatókönyvének a megírását is elvállalta a számomra nagy becsű író. Aztán ott voltak a film pontszámai: IMDb-n jelenleg 6,7 ponton áll, illetve a Mafab közösség 73%-ra értékelte; ezek a számok szintén egészen jól hangzottak. Továbbá a film tartalma és posztere is további bizakodásra adott okot, illetve, ha még azt is nézzük, hogy a tipikus gótikus, szellemjárta kísértetkastélyos filmek készítése terén az angol filmgyártás mindig élen járt, szinte biztosítottnak éreztem a minőségi szórakoztatást. Hogy ennyi pozitívum mellett mi mehetett mellé a filmnél? Azt kell, hogy írjam, szinte minden.

Egy gyenge minőségű, gótikus horrorfilm Angliából

Kezdeném azzal, hogy a készítők a tipikusnak mondható, gótikus horrorfilmes elemeket itt csak alibiként alkalmazták. Emiatt sokat veszít a film a hangulatából. Ha kellőképpen alkalmazták volna a feszültségkeltést, még talán megbocsátható lett volna az elpocsékolt gótikus elemek háttérbe szorítása, de sajnos szinte pocsék lett a film feszültségteremtése. Ami megtalálható benne feszültségforrásként, az nagyon kevés, és nem is nagyon működőképes. Erre még rátesz az is egy lapáttal, hogy a történetvezetés is igencsak komótosan halad előre, atmoszférát pedig meg sem próbál építeni. Maga a története is hagy kivetnivalót, főleg a befejezése volt az, ami egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet.

Eme rengeteg negatívum mellett ami azért részben meg tudta menteni számomra a filmet, az a színészi alakítás volt, e téren igazán szépen teljesítettek a felsorakoztatott színészek. Talán a legfájóbb az egészben, hogy bőven volt potenciál a filmben, amit viszont egyáltalán nem sikerült képernyőre vinni a készítőknek.

horror

Egy csapat visszatér a Hell House-ba kísérteni. A fizikus egy hétig tervez a szellemlakta házban tartózkodni egy médium és saját felesége kíséretében. több»

2