2021.05.07 13:13 Eastern79 Olvasottság: 248x
4

Lisa. Nem a rókatündér, hanem a Mona

Most, hogy még a csapból is a vírussal kapcsolatos félelempornó folyik, jól esik néha egy-egy könnyedebb produkciót is megnézni, és hát a fő streamingszolgáltató, a Netflix kínálatában egyre több a kínosan gyenge alkotás. Mindezek mellett az is igaz, hogy elfogult vagyok a magyar mozgóképpel, azonban a fentiektől függetlenül Lóth Balázs rendezése kifejezetten jóra és szórakoztatóra sikerült.

Balázs István Balázs operatőr gyönyörű képei az első képkockáktól kezdve szemet gyönyörködtetőek, Gulya Róbert zenei aláfestése pedig tökéletesen passzol a film hangulatához. Egyes vélemények szerint az amerikai vígjátékokat próbálja utánozni, véleményem szerint pedig megőrizte a tipikusan magyar jegyeit, miközben simán megállja a helyét a külföldi alkotások között.

Lisa. Nem a rókatündér, hanem a Mona

Többet nevettem rajta, mint a közelmúlt összes hollywoodi vígjátékán együttvéve, ráadásul a története nemcsak aranyos, de számos tanulsággal is szolgál, amelyeket nem szájbarágósan és érzelgősen, de érzelmesen tálal. Arról nem is beszélve, hogy Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Mészáros Béla, Hegedűs D. Géza és Reviczky Gábor mindannyian nagyszerű színészek, és egy ilyen könnyed kalandhoz nem kell Shakespeare mélységű karakterábrázolás. Belefért egy kis tisztelgés is a magyar film iránt a fel-felbukkanó Mézga családdal és utalással más magyar sikerekre (lásd a kritika címét).

A Pesti balhé könnyed, vicces, kedves film, amely ugyan nem fogja megváltani a világot és a műfajt sem, azonban másfél órára teljesen ki tudja kapcsolni az embert.

Évekkel ezelőtt legjobb barátokként vettek részt bármilyen kalandban, csínytevéseik miatt a gyerekprogramok szervezőinek és a tanároknak bizonyára nem ők voltak a kedvencei.... több»

4