2021.05.21 11:56 Anti007 Olvasottság: 214x
2

Eszeveszettül szórakoztató mesék

Tapasztalhattuk, hogy a franciák és a spanyolok is tudnak, de ezúttal a spanyol ajkú argentinoktól kaphattunk egy remek filmet. Pedro Almodovar neve népszerűsítette ezt a 6 különböző történetből álló, kétórás filmet, amire igazán nem volt szükség, mert ha nem Almodovar a producer, akkor is zseniális.

A napokban találtam rá a Netflixen, bár a film 2014-ben készült, tehát ez csak a streamingcsatornán újdonság. Nem nagyon láttam még ehhez hasonló filmet, ami 6 részből áll, teljesen különböző történeteket mutat be, viszont hangulatában, mondanivalójában, és leginkább fekete humorában mégis összefügg.

Eszeveszettül szórakoztató mesék

Extrém, vagy akár teljesen hétköznapi élethelyzeteket láthatunk, mindig valami morbid befejezéssel. Ügyes, átgondolt, szórakoztató darab, ami elgondolkodtató is. Mindegyik kis film arra világít rá, milyen az, amikor átlépjük a határt, mert az a bizonyos cérna elszakad... Ez akár ismerős is lehet. Azért a filmben látható esetek már inkább extrémebbek, de az Eszeveszett mesék felteszi nekünk a kérdést, mit tennék ilyen helyzetekben. Ha például vezetés közben beintünk vagy beszólunk valakinek, majd ránk száll az illető, vagy ha az esküvőnkön derül ki, hogy leendő párunk szeretőt tart... Nos, érdekes. (De ez akár elő is fordulhat.)

Mindegyik történet figyelemre méltó a maga módján, már majdnem szürreális, de a szórakozás garantált. Tehát szívből ajánlom mindenkinek ezt a sötét humorral átszőtt, remek filmet, amin hol felkacagunk, hol megbotránkozunk, ami tényleg elmegy a végletekig, és annál is tovább...

dráma | thriller | vígjáték

A 2014-es év egyik legjobb vígjátékában olyan embereket követhetünk nyomon, akiknél egy nap végleg betelik a pohár. Egy flört váratlan eseményekhez vezet, egy pincérnő... több»

2