2021.05.23 12:55 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 114x
1

Trabanton szállni élvezet!

Valamikor szerettem a Forma-1 közvetítéseket, volt kedvenc csapatom, kedvenc versenyzőm. Mára az egész hajcihő hidegen hagy, és abszolút nem érdekel. Nem hoz lázba a szombat, majd a vasárnap délután. Kiszerettem az egészből, szép csendben, észrevétlenül. Gyermekkoromban Prost, Senna, Hill voltak, akik diktálták a tempót gyilkos iramban. Nem volt hiszti, nem volt nyávogás, egymásra mutogatás, csak ezerrel nyomták a gázt. Hakkinen, id. Schumacher, akiket ámulva figyeltem.

Ma meg? A fogalmatlanul, monoton tempóban nyekergő magyar kommentárt, neveket inkább ne is említsünk. Ha néha leülök, és egy-egy versenyt megnézek, a hangot szigorúan leveszem, mert sérti a szoba csendjét a gyenge és ócska, unalmas, kántáló kommentár, aki végigbratyizza az aktuális cimborával a közvetítést. Plusz minden egyes mozzanatnál visít meg sikoltozik, mintha szellemeket látna a borotválkozó tükörben.

Trabanton szállni élvezet!

Visszatérve a sorozathoz, egyéniség egyre kevesebb van benne, ez már régen nem sport, csakis üzlet, ami nem kevés pénzről szól. Az utolsó mohikánok persze úgy izgulnak, mintha lenne tétje a versenyeknek. De van-e? Hamiltonhoz van most beállítva a szabályrendszer, és ha ő kiszáll, jön egy másik, ügyeletes fiatal, borotválatlan pénzes "pléboj", aki széles mosollyal a versenyek után az arany Rolexével elmondja, hogy annyira elfáradt, hogy az újonnan vett kastélyában pihen is egy pár napot. Mert fejben elfáradt... Bizony, azzal a fejjel én is hamar elfáradnék.

A Netflix semmi újat nem csinált, csak belülről mutatja, hogy itt is emberek vannak, akik káromkodnak, idegeskednek, szemétkednek, örülnek, szomorkodnak, és a végén fújtatnak. Vége az aktuális versenynek. Majd jön a következő, magyarul kezdődik minden elölről.

Ma, az internet világában lehet már mindenről olvasni, így nekem a sorozat nem adott új impulzusokat. Igaz, maguk a szereplők sem voltak számomra szimpatikusak, és ez a világ is idegesítő és taszító volt. Kizsigereli a benne lévőket, hogy kívülre, nekünk is a csillogást és a pompát mutassa. Sok pozitívum így hirtelen nem is jut eszembe. Ma ez már nem a versenyekről, hanem inkább a show-ról és a szórakoztatásról szól. Egy rossz, nevetségesen semmitmondó, üres, unalmas sorozat, amit én már "nem veszek be", mert az egész egy nagy humbug rettenetesen sok pénzért, borotválatlan, gazdag, elkényeztetett "ficsúrokkal". Köszönöm, de inkább maradok az emberi, és teljesítményekre épülő sportoknál. Ja, filmnek pedig rém unalmas volt. Brrrr...

dokumentum | sportfilm

A dokumentumsorozat a 2018-as FIA Formula 1-es világbajnokság eseményeit követi nyomon egyedülálló, exkluzív felvételekkel, melyeknek köszönhetően bepillantást nyerhetünk a... több»

1