2021.06.26 21:58 Interfectorem Sabnock Nézhetetlen Olvasottság: 109x
1

Most már a szociopaták is rendeznek?

Talán az egyik legborzalmasabb filmélményben (élmény?) volt részem, miután kb. ötödszöri nekifutásra megnéztem ezt a szennyet. Mi volt a dramaturgia? Nem mindegy? Adott egy neon kék tüskés valami, aki egy magilla gorilla ellen végigordít vagy végighörög majd két órát. Van még benne egy fekete hapsi (Brian Tyree Henry), aki kövér és hisztérikus. Mondjuk a szerepe teljesen érdektelen, és abszolúte irritáló. Van még benne egy majomnyelven beszélő, mindig szomorú kis csaj, egy szupertudós, Dr. Andrews (Rebecca Hall) és egy szuperember, Dr. Lind (Alexander Skarsgárd), akik a magillát haza (haza?) akarják vinni. Adam Wingard szégyellheti magát, hiszen aki a V/H/S és a Blair Witch Project filmeket vászonra tette, az hogy adhatja ki ezt a gyalázatot? Ráadásul a CGI is förtelmes, hol nagyol, hol kicsinyít, és teljesen amatőr.

Wingard vagy szív valami furcsa anyagot, vagy egyszerűen csak szociopata, hiszen magilla és neon kiirtanak egy várost, földig rombolva azt, majd a bunyó végén majdnem pacsiznak, és happy zenére főhőseink vigyorognak, mint az októberi töklámpás. De mégis, akin szinte végig nevettem, az Madison (Millie Bobby Brown) apja volt, annyira vicces volt nézni a savanyú ábrázatát. Igaz, érdemi szerepe neki is nulla körül volt (Kyle Chandler). Ezt a madárijesztő is simán lehozta volna...

Most már a szociopaták is rendeznek?

A kedvenc részem, mikor a stáb kissé megzavarodott, és a Föld belsejébe utaznak, majd pajkos gorillánk felkapja a kék szakócáját, és huss, vissza már kb. tíz másodpercig tart az út. Hát komolyan mondom, hogy a Bogyó és Babóca hitelesebb, mint ez a szeméthalmaz. Kinevelődött egy generáció, akik ezt filmnek hívják, és tátott szájjal bámulják, majd verejtékesen forgolódnak, hogy ugyan mikor lesz már ennek a "gigamegahiperszuper" filmnek a folytatása?

Próbáltam kis szakmaiságot is belevinni, de minek? Ez egy stúdióban készített, blue/green screen-nl készült nagy semmi, itt aztán a nagy ürességnek lehet játszani. Ami szomorú, hogy ezek a filmek mind blockbusterek lesznek, hála torz világunknak, vagy pontosabban torz világnézetünknek. Rengeteg kérdésem lenne, ha már a készítők ezeket a valamiket filmre viszik. Hol van a többi megamajom, megahüllő? Ők sohasem pusztulnak el? Sőt magilla gorilla még csak nem is vérzik. Orvosi csoda a javából. Egyszóval rászántam magam, és megnéztem. Soha többet nem hibázom ekkorát, azt ígérem. Ja, megyek is, mert kezdődik a Bogyó és Babóca. Sziasztok.

akció | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Ennek a pillanatnak is el kellett egyszer érkeznie. Miután Godzilla legyőzte a legnagyobb titánokat, a megmaradtak mind behódoltak neki. Kong azonban nem tartozik a szolgák közé. A... több»

1