2021.07.13 15:22 Jumanji175 Olvasottság: <100x
1

Jöhet a 4. fázis?

Egy év késéssel megérkezett a külföldi és a hazai mozikba is az MCU legújabb filmje; a 2019-es Pókember - Idegenben után ez az első filmje a Marvel univerzumának. Jó alkalom volt sokaknak visszatérni a mozikba, így pedig, hogy már nem kell védettségi igazolvány sem, szó szerint özönlöttek az emberek a filmvetítésekre. Nekem ez már a 2. film volt, amit megnéztem, az első a Halálos iramban 9 volt, amiről hamarosan érkezik a cikkem.

Na de hogyan is sikerült a legújabb képregényfilm? Nos, a film Natasha Romanoff előzménysztorija. A történet az Amerika Kapitány - Polgárháború után veszi fel a fonalat, miután a Bosszúállók szétestek, Natashát és Steve Rogerst, azaz Amerika Kapitányt pedig körözik. Ezzel kiderül, mit is csinált Natasha a Végtelen Háború előtt.

Jöhet a 4. fázis?

A film nem egy szokványos Marvel alkotás, tekintve, hogy Natashának nincs szuperképessége, ő pusztán egy kiképzett bérgyilkos, aki nagyon jó közel- és távolharcban is. Így a film inkább lett akció/kémfilm, annak viszont nem lett rossz. Sok év után találkozik a családjával, akik nem az igazi családja amúgy, de ez lényegtelen. Látjuk persze a gyerekkori énjét is a főhősnek, kis időt mutatnak a múltjából.

Florence Pugh kisasszonyt először a Családi bunyóban láttam, ahol Paige-t személyesítette meg, és már ott belopta magát a szívembe remek alakításával. Sajnos a top 25-ös listámra nem fért fel, de nagyon közel van ahhoz, van benne potenciál. Yelena Belovaként (Natasha húgaként) is bírtam. Szerintem jól hozta a rideg, introvertált karaktert. Valószínűleg a Marvel hosszabb távra tervez vele, ez a stáblista utáni jelenetből ki is derül. Őszintén örülök neki, mert tetszett a karakter, egy film alatt jobban megkedveltem, mint Natashát.

David Harbour alakította a Vörös Őrt, Natasháék nevelőapját. Gyakorlatilag ő a Szovjetunió válasza Amerika Kapitányra. Azonban egy sokkal komolytalanabb karaktert kaptunk, mint amilyen Steve. Harbour nem tartozik a kedvenc színészeim közé, és itt sem kedveltette meg magát igazán. Rachel Weisz kapta Melina eljátszásának jogát. Őt már a Múmia 1-2-ben is nagyon szerettem, és habár a 25-ös listámra ő sem fért fel, imádom őt a mai napig. Ráadásul 50-en túl is nagyon gyönyörű, meg sem lehet mondani, hogy elmúlt már félszáz éves. Melina a lányok nevelőanyját játszotta, aki Dreykovnak, az Özvegyek létrehozójának dolgozik.

Az akciójelenetek látványosak, jól koreografáltak. A magyarországi jelenetek jók, és akárcsak a Gemini Manben, itt is az Alsó-rakpartot választották forgatási helyszínnek az autós üldözéshez. Itt viszont igazinak hatott az, amiről ott lerítt, hogy CGI. Az viszont kicsit vicces, hogy az Alkotmány utcából egészen az aluljáróig repül, csúszik, forog az autó. Ugyanakkor látványos is, ez a film nézése közben egyáltalán nem zavart.

A film zenei betétje igazán jól sikerült. Szeretem a popzenét, így sok dal van, ami tetszetős lett számomra. Taskmaster karakterét nagyon elrontották a képregényhez képest. Olyannyira, hogy nem is ugyanaz a karakter, mint az írott/rajzolt verzióban. A film vége kicsit talán már eltúlzott, de közel sem annyira, mint az elmúlt évek hollywoodi akciófilmjei. A stáblista utáni jelenet érdekes, és tartogatott meglepetést. De szépen felvezeti, mit is terveznek a következőkben Marvel fronton.

Összességében bár Marvel filmként nem funkcionál igazán, akció/kémfilmnek egy korrekt darab. 10/7-8

akció | kaland | sci-fi

Egy veszélyes csoport felfedi Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) múltjának legpiszkosabb részleteit, az orosz kémnő ezért kénytelen szembesülni a korábbi életéhez... több»

1