2021.08.07 14:09 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Vidám, undorító, gusztustalan, de mégis jó!

Vidám? Igen, kifejezetten, és ami tetszik, csak a saját kárukra csinálják, nem bántanak, sebesítenek meg senkit, tehát civilek nem sérülhetnek meg, ők meg ugye vállalták. Gusztustalan néha? Persze, de akkor elfordítom a fejem, és a képernyőről hallatszó röhögés vége nekem már a snitt. Undorító? Csak néha, és csak egy kicsit...

Mint film erről a dologról nemigen lehet beszélni. Akkor miért is teszem vajon? Elsősorban a szereplők miatt teszem, mert egyben és külön-külön is nagyon csípem őket. Vidámságot varázsolnak a képernyőre, még ha néha túl is tolják, de ezt el kell nézni nekik. Önfeledten szórakoznak, és hálaistennek minket is belevonnak minden kis vagy nagy stiklijükbe. Egymást totálisan nem kímélik, és néha egyikük-másikuk családtagjaira is a frászt hozzák.

Vidám, undorító, gusztustalan, de mégis jó!

Mi ebben a jó? Szerintem csak simán az, hogy élvezik. Élvezik az életet, kedvelik egymás társaságát, plusz a látottakkal ellentétben azért vigyáznak is egymásra. De a cél szent és nemes. Felültetni, megszívatni, hülyére venni, lealázni a másikat. Tudom, nem magasztos dolgok, de ez is szerves része az életünknek. Sajnos vagy nem sajnos, ne legyünk már álszentek, mindenki szellentett már liftben, és kérdőn, netalán csúnyán nézett a mellette állóra! Ugye? Talán még a fintorgó olvasók is néha-néha. Említsük már meg, kik is ezek a szent őrültek, akik nekem személy szerint sok mosolygós, és igen, ki merem mondani, boldog percet vagy órát szereztek! Johnny Knoxville, aki nem mellesleg színészként is veretes filmekben szerepelt már.

Például a Sakáltanya, MIB 2, Hazárd megye Lordjai, Erőnek erejével, és úgy gondolom, ezek nem is olyan rossz mozik. Stephen Glover (Steve-O), aki színész, mutatványos és ismert gördeszkás. Totál bolond a fickó. A személyes kedvencem Bem Margera, aki a szüleit is rengeteg alkalommal megviccelte, sőt durvább tréfákat is elkövetett ellenük. Ryann Dunn kaszkadőr, aki 2011-ben közúti balesetben elhunyt. Wee Man (Jason Acuna), a kisember, aki ebből kifolyólag rengeteg tréfa áldozata is, amit a stábtagok követnek el ellene. Chris Pontius kaszkadőr, aki imádott a kényes testrészével együtt szerepelni, gondolom, sok hölgyrajongó örömére. Dave England, akit összecsipkedtek a méhek, de egyébként profi kaszkadőr, és snowboardosként is ismerik. Preston Lacy, a köpcös, aki rengeteg embert botránkoztatott meg extrém ruházatával. Ehren McGhehey, a kimondhatatlan nevű kaszkadőr, aki egy fogát is feláldozta a műsorért és annak sikeréért. A két rendező pedig Jeff Tremaine és Spike Jonze volt, akik nagyban hozzájárultak a sikerszériához. Ennyi, és nem több.

Aki őrülteket akar nézni, gyorsan nézze meg a Jackasst! Tud válogatni, hiszen kilenc (!!!) különálló része van. Én, mint nem nagyon fintorgó ember a fintorgókat is biztatnám a megnézésére. Hiszen tudjuk. Liftben már mindenki utazott!

71 Jackass  (2000)

akció | vígjáték

A Jackass szereplői valahol mind őrültek, mivel azokat az őrült feladatokat, melyeket bevállalnak, csakis fene mód kattant emberek vállalják be. több»

1