2021.08.24 22:29 Interfectorem Sabnock Nézhetetlen Olvasottság: 280x
3

Könyörgök, akasszuk már fel!!!

Nagyon remélem, kedves hölgyek és urak, most senki nem fogja kérni, vagy inkább várni, hogy meséljem már el a film történetét. Eszemben sincs. Lehet, hogy fájt a fogam, lehet, hogy belerúgtam a szekrény sarkába a kislábujjam csücskével, lehet, hogy a tőzsdén buktam egy kis cash-t, de valahogy a film megnézése után valami eltörött bennem...

Nem, nem, nem nyeltem le egy 60 W-os égőt, csak valahogy elmerengtem egy kicsit, mit is láttam én az előbb. Ez most egy vicc volt, vagy egy film, vagy egy vicces film, vagy nem is tudom? Kim Henkel egy filmet rendezett egész eddigi életében, és sajnos pont ezt. Óriási antitalentum a fickó a kamerának a szűkebb végén ülve. De ha most elárulom, hogy már az 1974-es, eredeti The Texas Chain Saw Massacre filmnek is ő karcolta papiruszra a forgatókönyvét, most sokan a homlokukra csapnak. Mi van??? Igen, ez a fickó írta, sőt. Még a 2003-as és a 2013-as folytatásoknál is ő volt a forgatókönyvíró. Egyszóval, ami rettenetet itt elkövetett mint rendező, azt örökös eltiltással kellene büntetni.

Könyörgök, akasszuk már fel!!!

Dicsérhetném a film operatőrét, de sajnos nem tudom, Levie Isaacks is gyenge volt, mint úgy minden ebben a filmben. Rossz megvilágítás, rossz árnyékolás, gyenge straight cutok, zavaró pre-lightok. Tudom, hogy ezt a világosító felügyeli, de könyörgök, az operatőr és a rendező mi a fenének ücsörögnek ott? Sakkparti megy pénzre? Plusz, ha még nem kaptam volna idegrohamot az eddigiektől, akkor a fejemet szétfeszítő zenétől, amit Wayne Bell és Deborah Harry kopácsolt össze, biztos láncfűrészt ragadok. De szerencsére (és inkább a szomszédokéra) inkább csendben, kiszáradt szájjal nézem a filmet (hol van a barna kólám?) és a rosszabbnál rosszabbul castingolt színészeket. Na és Bőrpofa, aki itt egy olcsó transzvesztita (vagy homokos) női ruhában. Eszméletlen...

Szóval rossz itt minden, Matthew McConaughey, Renée Zellweger és a többiek. Nincs történet és nincs semmi. De komolyan. Bőrpofa rúzsos szájjal... Minden színész ripacskodik, a hullák életre kelnek, vagy éppen lemásznak a húskampóról. Ráadásul Bőrpofa alig gyilkol. Ami ugye a lényege ezeknek a filmeknek. Na ez a negyedik rész, amit törölni kellene azoknak a tudatából is, akik látták. Szerintem nekem több agysejtem törlődött, mintha egy hétig minden nap a sárga földig innám le magam. Pedig ez a Kim Henkel milyen kis szerény, csendes fickónak tűnik. De csak első látásra. Na oké, ez egy bődületes sz*r. Megtekintését csak az egysejtű galandférgeknek javallom.

horror | thriller | vígjáték

A láncfűrészes család által elkövetett gyilkosságok egész Amerikát megrázták. Öt év telt el a történtek óta, azóta a családról senki sem tud semmit. Míg egy este egy... több»

3