2021.10.24 14:44 Interfectorem Sabnock Nézhetetlen Olvasottság: <100x
2

Annyira gagyi és rossz, hogy már nézhető

Miért is néz az ember ilyen filmeket? Talán mazochista? Vagy komplett bolond? Netalán mindkettő? A film annyira béna és gagyi, hogy színvonalról nem is érdemes beszélni. Mintha visszaugranánk a jó öreg ötvenes évek Amerikájába, ahol minden (is) természetes és megszokott. Cheesy monster movie a javából, ahogyan a szakértők mondanák. Én jómagam nem tudom behatárolni műfajilag, talán úgy, hogy agyzsibbasztó mozi.

Neal McLaughlin a rendező és a forgatókönyvíró is egyben, ez aztán kis töprengésre ad okot. Mit akart ez a jóember be- és megmutatni nekünk? Nekem halvány lila gőzöm sincs, de szerintem nem is érdekes. Hogyan is lehetne lefordítani ezt a valamit? Tinédzser vérgörény voltam. Hát nagyjából így... Persze ez sem mérvadó, mint maga a film egész műsorideje. Természetesen itt is volt zeneszerző, méghozzá Thomas Corkran, a filmnek volt operatőre (nem észrevehető), Craig Ouellette, plusz még befektetőket is találtak, akik pénzt is adtak az elkészítésére. Oké, egy pár szóval ecsetelném, hogy mi is történik a filmkockákon.

Annyira gagyi és rossz, hogy már nézhető

Adott egy szerelmespár, akiket egy fura lény megharap az autósmoziban... Majd ugrik a kép, és látjuk főhősünket, Curtist (Scott Monahan), akit egy ilyen lény egyszerűen "lebűzöl", majd főszereplőnk elkezdi ritkítani a gyanútlan emberkéket, miután egyértelműen ő is vérgörény lesz. Ha ez még nem lenne elég fárasztó, Curtis beleszeret egy kissé duci leányzóba, Mary Annba (Shey Lyn Zanotti), akivel az utcákat róják, kéjes gyilkolászás közben. Egyszóval van itt minden. A régmúlt ötvenes évek elfeledett bája és tartozékai. Rakétacsúcsos melltartók, bajuszos rendőrlányok (???), a moziban egy s*ggszörny sci-fi horror mozi forog, bohócos szex enyhe fétissel, műszőrméből készült, kilógó alsó szőrzet (brrrr)... Szurkolói pamacskával, közben bájos zeneszólamokra, katonásan elkövetett maszturbáció. Phűűű...

Mondjam még? Ripacskodó, nyálas tinédzserek önfeledt bohóckodása, tehát semmi komoly. A vérgörények jelmeze is zseniális(an rossz), szőrmekesztyű, görénykosztüm, gumiálarc, és már is készen van a brutális tinédzser vérgörény... Érdemes belenézni, de nem komolyan venni... Mert könnyen mellényelhettek, ha valamit éppen rágcsáltok közben. Megtekintése senkinek és semmilyen korosztálynak nem ajánlott. Ráadásul, mintha tüzes szegeken ülnék a kedvenc fotelemben.

horror | vígjáték

A vígjáték tisztelgés az 1950-es évek szörnymozijai előtt. több»

2