2021.10.27 19:56 Zoltán384279 Olvasottság: 165x
2

Pusztító áradat

Mikor először láttam a filmet, azt kérdeztem: "Minek kellett ebből másfél órát csinálni? 10 perc alatt lemegy az egész." Most is azt mondom, hogy túl hamar lelövik a poént, vagy inkább túl rövid ideig tart a brutális áradat, de most már a cselekményre is figyeltem.

Hibának gondolom, hogy nem volt földrengés, amit állítólag még Afrikában is éreztek, és ez szerintem hibája a filmnek. De talán az egyetlen hibája. Emlékszem, hogy 2004 karácsonyán több napon keresztül ültem a tv előtt, és egyfolytában a híradókat néztem, annyira lenyűgözött, és egyben elborzasztott a cunami és ami utána volt. A sok bezsákolt test, a letarolt környezet, a hajók a házak tetején... És már akkor gondoltam, hogy mi az emberiség legnagyobb hibája, ami a filmből ki is derül.

Pusztító áradat

Nincs olyan közös nyelv, amit mindenki beszél. Ha egy svéd felnőtt vagy tinédzser annyit ért angolul, hogy "oké", ott már gond van. Akkor mit várunk a thai paraszttól? Ez nem jó. Szerintem valahogy el kellene érni, hogy ha minimális szinten is, de az egész világon legyen egy olyan nyelv, amit mindenki beszél. Hiába akarunk a másiknak segíteni, ha nem tudjuk, mit akar. Lehet, azt hisszük, hogy segítünk, pedig csak ártunk vele. Mindegy, milyen az a nyelv, angol, mandarin, ruszki vagy más, de az ilyen helyzetek miatt kell lennie. Mert volt már ilyen azóta, és lesz is még bőven. És mindig lesznek külföldiek, akiket nem értünk.

A színészi alakítások tökéletesek, a két szülő hozza a tőlük elvárt minőségű játékot, a harmadik főszereplőnek pedig ez az első és eddigi egyetlen értelmes szerepe (legalábbis szerintem, mert nálam Pókemberként megbukott, és Nathan Drake-ként is meg fog, pedig még ki sem jött a film). De itt ő is csillagos ötös.

dráma | katasztrófafilm | thriller | történelmi

Thaiföld kiváló hely egy családi vakációra. Ezért dönt úgy Henry (Ewan McGregor) és Maria (Naomi Watts), hogy három gyermekükkel ott töltik a karácsonyt. A téli szünidő... több»

2