2021.11.25 11:37 Képkockák Olvasottság: 500x
3

Breaking Bad újra. De miért?

A sztori ott folytatódik, ahol a Breaking Bad végetért, Jesse menekül és próbál túlélni, innen vesszük fel a fonalat, 6 év után újra. Bár egyes jelenetek tényleg olyan átéléssel készültek, mintha csak az eredeti sorozat közepében lennénk, összességében egy olyan sztorit kapunk, amit talán nem is kellett volna elmondani.

Számomra a Breaking Bad tökéletes lezárása is a 4. évad fináléja lenne, de sokszor a készítők úgy érzik, hogy folytatni kell, és minden apró részletet elmondani. Például a Star Wars problémája is ugyanez, mindent tudunk már a Skywalker család életéről, de miért?

Breaking Bad újra. De miért?

Jesse története és a Breaking Bad 5. évada elvette tőlünk a lehetőséget, hogy mindenki a saját fantáziája szerint képzelje el a végkifejletet. Ez még nem egy végzetes hiba, azonban ebben az esetben készen kell állni egy olyan tervvel, ami minden rajongónak tetszeni fog és/vagy a történet önmagában nagyon fontos, hogy megértsük a franchise-t.

Az El Caminón sajnos érződik, hogy saját hamvaiból próbál új életre kelni, akárcsak egy főnix, azonban (pár, igen érdekes jelenetet leszámítva) nem hozta a tőle elvárt történetet.

Örülök, hogy ennyire minőségi lett, így nincs rossz érzésem a történet kapcsán, és lezárult a teljes történet (Bár még e kritika írásakor javában forgatják a Better Call Saul utolsó évadát), de nem hiszem, hogy lényegesen hozzátett volna a történethez, és érdemes volt ebben a formában megcsinálni.

Összegezve: Ha a Better Call Saul és a Breaking Bad a kedvenc sorozataid, és tűkön ülsz, hogy mi történhetett Jesse karakterével, akkor nyugodtan nézd meg a filmet, kellemes 2 óra lesz, de valószínűleg nem fogod több alkalommal visszanézni, mint a fent említett két sorozatot.

akció | dráma

Jesse Pinkman kalandjai tovább folytatódnak, ahol a Breaking Bad története véget ért. Hosszú évek után szabadul egy sötét börtönből, a szabadság azonban nem sok jót tartogat... több»

3