2021.11.28 15:49 Képkockák Olvasottság: 155x
2

Ready Player One reskin - avagy gamerfilm kevésbé jártasaknak

Időről időre elkészítenek egy "gamerfilmet", mint amilyen volt az Adam Sandler-féle Pixel, a Rontó Ralph vagy a Ready Player One az utóbbi pár évben. A felsorolásból egyedül a Rontó Ralph, amit ajánlani merek megnézésre, a többi film hibájáról pedig alább olvashatsz.

Adott egy könnyen változó környezet, amiben bármit megtehetsz, hiszen ez egy VIDEÓJÁTÉK... de önmagában ez természetesen nem elég, valamilyen szinten ki kell szolgálnia a valós élet egy területét, különben nem egy játék lenne, hanem a valóság, és akkor az már a Lopott Idő/In Time lenne, nem egy gamermozi. Ekkor jön az első nagyobb probléma. Hogyan magyarázzuk a videójáték részt?

Ready Player One reskin - avagy gamerfilm kevésbé jártasaknak

Mi sem egyszerűbb, hiszen 1999-ben megjelent a Mátrix, vegyük le a sémát, a karakter valamilyen szinten legyen benne a játékban fizikailag. Ez az első probléma, hiszen nem mernek újat, forradalmit alkotni, mindenki csak résztvevő lesz vagy a program része, ahogyan jelen esetben a két főszereplő, Guy és "Molotov Girl".

Ha már az eddigiek megegyeztek, akkor a sztoriba kell egy románc (hiszen anélkül már 20 perc alatt unalomba fullad a dolog), lássuk be, ez a legegyszerűbb rész, ilyen volt a Jumanji, a Ready Player One, és igen, a Free Guy is ezt a sémát viszi tovább.

A popkultúra ismerete és annak hiánya:

Egyrészt nevetséges, hogy néhány dolog mennyire le lett butítva, hogy a nem játékos nézők is értsék a dolgokat, hiszen vagy a filmet igazítom a közönséghez, vagy a közönség igazodik a filmhez. A már említett Ready Player One és a Free Guy hibája is ugyanaz, bizonyos sematikákat használnak fel, de nem képesek mélyebbre ásni, vagy ha igen, akkor a történet minden lépését ismerni fogjuk előre.

Jó, jó, de ha ekkora nerd vagyok, minek néztem meg?

Elvileg ez a film a nagyobb játékosok és a nem játékosok között akarna egy hidat képezni, és ezáltal bemutatni a két világot, hogy egy beszélgetés indulhasson be, amit egyébként a film elér és kiszolgál.

Mindent egybevetve a film egyszer nézhető, és a nagy gamereknek nem feltétlen ajánlom, mert elborzadnak a film egyes részeinek bénaságán. De akiket nem zavarnak az efféle hibák és képesek mindent félretenni erre az 1 órára és 55 percre, azoknak egy könnyed esti mozit fog jelenteni Ryan Reynolds filmje.

73 Free Guy  (2021)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Guy (Ryan Reynolds) egy egyszerű fickó, egyszerű banki állással. Az élete azonban egy pillanat alatt a feje tetejére áll, amikor egy Milly (Jodie Comer) és Keys (JoeKeery) által... több»

2