2022.01.05 18:57 Képkockák Olvasottság: 110x
2

Ettől F1-fan lehetsz te is

Hangos autók, hosszan tartó, unalmas körversenyek, Schumacher, gyerekként ennyit tudtam a Forma-1-ről, és nem is akartam jobban megismerni, mert nem tudott lekötni.

Még a második évad megjelenésekor kezdtem el nézni, és az első két évad remekül fel van építve mindazoknak, akik a Forma-1 szerelmesei, vagy akiknek teljesen új a sport, és még a szabályokat sem ismerik. Fontos azonban megemlíteni, hogy dramatizálva mutatja be az eseményeket, néha felnagyítva a történteket.

Ettől F1-fan lehetsz te is

A dokumentumsorozat második és harmadik évada már magyar szinkronnal is elérhető, mindazok számára, akik csak egy könnyed kikapcsolódást keresnek, de néhány szinkronhang nem hozza az elvárt szintet.

Mivel az elmúlt 2-3 évben elég sok érdekes szabályváltozás, újítás és versenyzőváltozás történt, nem csak a csapatokat lesz módja az embernek megismerni, hanem viszonylag naprakész lesz az elmúlt 2-3 szezonból, és amennyiben szeretné, már élőben nézheti a következő futamot.

Számomra nagy pozitívum, hogy a sorozat narratívája jól kitölti az üres tereket, valamint nagyon jól bemutatja a csapatok hátterét és a menedzsmentet, számomra ettől lett igazán érdekes a sport, nem csak magától a versenyzők teljesítményétől.

Azonban vannak negatívumok is a sorozat kapcsán. Sok versenyző nem kap elég képernyőidőt, ahogyan sok csapat sem. A harmadik évadnál volt ez a legjelentősebb, hiszen szinte az egész arról szólt, hogy mi újság a Haas és Racing Point csapatával. Sok fontos esemény szinte teljesen kimaradt, ilyen például, hogy t egy williamses pilóta, George Russell helyettesítette, méghozzá remek teljesítményt nyújtva, azonban egy elrontott kerékcsere miatt nem nyerhette meg a versenyt.

Habár kiemelkedő helyen van a sorozat a megtekintéseket tekintve, és valóban profik a felvételek és a vágás, úgy érzem, hogy lenne mit tanulnia a többi netflixes doku-, ill. sportsorozattól, mint például a Sunderland ’til I Die (Sunderland, amíg csak élek) vagy a Last Chance U alkotóitól.

dokumentum | sportfilm

A dokumentumsorozat a 2018-as FIA Formula 1-es világbajnokság eseményeit követi nyomon egyedülálló, exkluzív felvételekkel, melyeknek köszönhetően bepillantást nyerhetünk a... több»

2