2022.02.03 22:23 Lubi Olvasottság: 229x
2

Semmit a győzelemért

Kevin James a szegény ember testes Adam Sandlereként vállal edzői munkát fia focicsapatában. A Netflix legújabb könnyed családi sportvígjátéka még a műfaj közepesebb darabjai mellett sem rúg labdába.

A hazai csapat elcsépelt sablontörténetéből ugyan ismét megtanulhatjuk az életre szóló leckét a játék öröméről és arról, hogy fontosabb dolgok is vannak a győzelemnél. A balfék focisták csapattá kovácsolódásának narratívája mégsem tud semmi egyedivel előrukkolni, így lendülete már a félidőre sem elég. A klisékben tobzódó sztereotipikus karakterek pedig nem is szerethetőek annyira, hogy legalább miattuk legyen érdemes szurkolnunk.

Semmit a győzelemért

A hazai csapat családi idillje messze elmarad az olyan klasszikusoktól, mint A grund, a Gáz van, jövünk, a Kerge kacsák vagy a Kis óriások gyereksportolóinak ártatlan bája. A Kevin James csapatkapitánysága alatt testi poénokká züllő egyszeri gegek tárháza inkább válik infantilis gyerekmesévé, mintsem hogy valódi felnövéstörténetként lenne képes funkcionálni. Ez különösen az irritálóan túlzó játékával kitűnő Rob Schneider karakterében érhető tetten.

A minden egyediséget nélkülöző film stílustalansága talán betudható a rendező testvérpár tapasztalatlanságának is. Hiszen Charles és Daniel Kinnane korábban szinte kizárólag rövid- és dokumentumfilmek készítésében vettek részt, és A hazai csapat volt az első nagyjátékfilm-debütálásuk. Még ha a mozivásznak helyett csak a streamingóriás Netflix kisképernyőjére hozták is el gyermeteg focis komédiájukat.

A történet sablonosságán, a karakterek infantilizmusán és a főszereplő karizmátlanságán túl azonban a film még a poénok terén sem jeleskedik. A hazai csapat kevés, legalább megmosolyogtató pillanattal büszkélkedhet, így nemcsak az aktuális, rivális megjelenésekkel szemben, de a teljes filmes szezonban is vereséget szenved.

sportfilm | vígjáték

A New Orleans Saints csapat története, akik edzőjét, Sean Paytont 2012-ben egy évre felfüggesztették, mert részt vett a csapat Bountygate botrányában. több»

2