2022.02.12 13:22 L.Regina Olvasottság: 890x
1

A legbénább űrhajósok és egy potyautas kalandjai az űrben...

Nem is az a legnagyobb baj, hogy unalmas, mert a történetben magában van potenciál. Itt az a legnagyobb baj, hogy ez a film buta, mint a segge… akarom mondani, mint a föld. De annyira, hogy az szinte fáj.

Kezdjük azzal, hogy bárki, aki olvasott/látott legalább egy nonfiction művet az űrutazással kapcsolatban, az tudja, hogy ebből a 3 emberből SENKI nem lenne alkalmas űrhajósnak! A NASA a filmben képes volt a 3 legkreténebb embert felküldeni egy szuper fontos kutatás miatt. Ostobán viselkednek, és mikor döntéseket kell hozni, egy kétéves értelmi szintjén gondolkodnak. Toni Collette mint vezető nincs, úgy en bloc nem csinál semmit a filmben. A David Kim nevű karakterről el kellene hinnünk, hogy meghal a fáradtságtól egy darab űrséta miatt, de legyen, tegyünk úgy, mintha erre a NASA nem készítette volna fel. De nem, akkor sem hiteles, mert Daniel Dae Kim olyan fitten néz ki, mint egy sportoló! Mint aki rendszeresen gyúrni jár! Anna Kendrick karakterét pedig egy kanál vízben meg tudtam volna fojtani, és szinte biztos, hogy az inkompetens címszó alatt Zoe Levenson képe szerepel. A potyautasról magáról meg szinte alig tudunk meg valamit, lényegében alig van jelentősége a filmben.

A legbénább űrhajósok és egy potyautas kalandjai az űrben...

És nem csak úgy a nagy dolgokkal van baj, amik teljesen tönkreteszik filmet és hazavágják a dramaturgiát. De ami igazán bosszantó, hogy az apró kis részletekben is hemzsegnek a logikátlanságok. Pl.: valamiért akkor, mikor bazi nehéz oxigénpalackokat cipelnek magukkal, amiktől életek függnek, nem kötözik magukhoz őket! Mert nem volt egy nyamvadt kötél az egész placcon!

Senkinek nem ajánlanám ezt a filmet. Hiába tűnik jónak az érdekes történet és dráma miatt, hiába néznéd meg, mert szereted a sci-fiket. Ne nézd meg, és megspórolod magadnak az időt...

51 A potyautas  (2021)

dráma | sci-fi | thriller

Súlyos következményekkel kell szembenéznie egy Mars-expedíció legénységének, miután egy potyautas súlyosan megrongálja az űrhajó létfenntartó berendezéseit. Az idő... több»

1