2022.03.30 22:48 Kóborló Olvasottság: <100x
2

Ez a széria is elsüllyedt a harmadik felvonására

Az elmúlt napokban néztem újra meg az 1995-ben bemutatott A lény első részét ismételten, és mivel azt a filmet már jó párszor láttam, hisz minden hibája ellenére én kimondottan kedvelem, ezért arra gondoltam, mi lenne ha az egész szériát (ami négy részből áll) végignézném. Hisz így azért egy aránylag korai viszonyítási alappal is rendelkeznék afelől, hogy az adott részét a szériának hova is tudnám belőni minőségileg. Kicsit erős vállalás ez, de mivel csak három folytatása készült, aránylag gyorsan letudható. Mondjuk már a második rész is kellőképpen megalapozott ahhoz, hogy sejthető legyen az, hogy a harmadik felvonás sem fog elkápráztatni.

Akármennyire nem tetszett nekem a második rész, azt azért be kell hogy valljam, hogy még így is találtam benne olyan dolgokat (igaz, nem sokat), amit értékelni tudtam. Ez azért már bőven meg is látszódott a második rész box office-én, hisz míg az első részt 35 millió dollárból hozták tető alá, és keresett 113 millió dollárt, az azért nem volt rossz pénz abban az időben, addig a második részt is 35 millió dollárból készítették el, és már csupán 27 millió dollárt termelt vissza. Szóval az anyagi bukás már a második résznél bekövetkezett, így annyira talán nem is meglepő, hogy 2004-ben a harmadik részt már csupán DVD-re készítették. Ez egyfajta óvatoskodás is volt, de valahogy én soha nem ítélem el azonnal egy széria adott részét amiatt, mert kihagyják a mozis bemutatást. Írhatnám akár azt is, hogy így nem kell a filmet egy alacsonyabb korhatárbesoroláshoz vágni, de itt nem ez volt a döntő tényező, hanem hogy minél kevesebb pénzből valamennyi pénzt azért termeljen majd vissza az adott film. Merthogy bizonyára lesznek majd olyan személyek, mint jómagam is, akik látták már az előző két részt, és kíváncsiak lesznek majd erre is. Nos, jómagam egy huncut garast sem adtam volna ezért a filmért, ezért egyszer valamikor réges-régen valamelyik tévécsatornán futottam bele (és jól be is aludtam anno rajta), és szinte semmire sem emlékeztem belőle. Azt gondolom, hogy nem is hiába nem emlékeztem belőle semmire, merthogy ez a film egy igazi felejteni való szenny.

Ez a széria is elsüllyedt a harmadik felvonására

A színészi játék teljes csőd, tulajdonképpen ebben a részben már csupán pár perc erejéig tér vissza az első két rész egy igazán értékelhető (bár csupán szemre és nem színészi teljesítményre) szereplője, Natasha Henstridge. A többi színészre, illetve a karaktereikre szót sem érdemes pazarolni. Akárcsak mint a film történetére sem, mert hát az is pokolian rossz. Tulajdonképpen semmit sem tudnék nagyon kiemelni ebből a filmből, ami legalább az átlagos szintet megütné. Tehát aki teheti, messzire kerülje ezt a filmet, én pedig felkészítem magamat arra, hogy a negyedik etapja talán még nagyobb pofon lesz majd számomra, mint ez a rész A lény-szériában.

43 A lény 3.  (2004)

horror | sci-fi

Folytatódik a hatalomért vívott harc az emberiség és a földönkívüliek között. Megszületett Eve lánya, Sara. A genetikailag tökéletes lény végleg eldöntheti a küzdelem... több»

2