2022.04.14 19:01 Tonyka Olvasottság: 216x
2

Fiaskó után merre tovább?

Ugyan benne vagyok már a korban, mégsem szégyellem, kedvelem a varázsvilágot. Sok-sok év után pozitívan értékeltem a visszatérést a mágia földjére. Az első rész nagyon kellemes meglepetés volt, mondhatni telitalálat. Nem volt nehéz kihasználni a kiéhezett rajongók hiányérzetét. Ettől függetlenül rendben volt a történet, az új karakterek, a csipetnyi humor, no és a látvány. Szóval nagyon jól indult az egész. Ezután a második rész csalódást keltő volt. Rossz volt az egész ritmusa, valahogy úgy érezte az ember, hogy nincs sok a történetben, mégis hosszan szeretnék elmesélni. Hasonló volt anno a Hobbit is. Sok üresjárat, közben elveszett az érdeklődése is az embernek. Csodálom, hogy nem meszelték el az egészet.

Pár év kihagyás után, egy színészcserével itt a folytatás. A bemutató újra lendületet adott az amúgy teljesen lelohadt érdeklődésemnek. Akciódús, látványos, dinamikus játékidőt ígért. Visszatekintve ez azért nem teljesült maradéktalanul. Tudom, hogy Rowling így írta meg, de valahogy nem értettem, minek kell az egynemű kapcsolat. Emberek összetartozását ki lehet fejezni egy nagyon mély barátsággal is. Amolyan jóban, rosszban, mindhalálig, és még azon is túl. Sajnos a mai trendnek megfelelően finoman a varázsvilágba is bekúszott a másság. Pedig a mugli vs varázslók konfliktusa bőven kimerítene a megkülönböztetés témáját. Kiábrándító volt ezzel szembesülni már itt is. Pedig nem vagyok homofób, csak kezd sok lenni.

Fiaskó után merre tovább?

Visszatérve, komor, sötét résszel van dolgunk. Ugyan nincs elhúzva, mint az előző rész, de lehetne dinamikusabb is picivel. Pörgősebbre számítottam, 15-20 percet le tudnék csípni. CGI ügyileg hullámzó a minőség, a sötét ugyan ápol és eltakar, de vannak gyengébb pillanatok. A színészcsere nem tett rosszat, számomra J. Depp sem volt rossz. Talán a sajtó szándékosan kicsit túlméltatja M. Mikkelsent. Az első rész szintjét nem éri el, a másodikon viszont túltesz. Mondjuk valljuk be, annyira nem volt nehéz megugrania. Valószínűleg a stúdió is tanult a hibából, így egy részét javították. Nem mondom, hogy tűkön ülve várom a következő részt. Félek, nincs már ebben olyan két résznyi anyag, ami elég, hogy kivételesen jó további folytatásokat lássunk. Pontozással itt is bajban vagyok, ez az öt csillag kinyír. Közepesnél jobb, így hármat nem adok rá.

családi | fantasy | kaland

Történetünk immár harmadik fejezetéhez érkezett, amelyben a varázslóvilág két részre szakadt. Gellert Grindelwald összegyűjtötte követőit, sötét terve pedig megvalósulni... több»

2