2022.04.15 21:23 Eastern79 Olvasottság: <100x
0

Batnoir

Már nagyon vártam a Matt Reeves-féle Batman-mozit, és azt kell mondjam, hogy a majdnem három órás játékidő ellenére egyáltalán nem csalódtam. Merőben más oldalról közelíti meg az álarcos igazságosztó történetét, mint elődjei, és jó érzékkel gyúrta össze az eddigi feldolgozások pozitívumait, amihez hozzáadva a saját látásmódját egy egészen egyedi képregényfilm született, ráadásul talán ez áll a legközelebb az eredeti képregény hangulatához.

Robert Pattinson meglepően jó választás volt a szerepre, egyetlen színésznek sem volt ilyen átható tekintete a denevérember jelmezében, és Bruce Wayne-ként is hitelesen megragadta a karakter jellemvonásait, hiszen igyekszik annak emberi mivoltát kihangsúlyozni. Bár akcióban sincs hiány, inkább a nyomozásra helyezték a hangsúlyt, illetve a rendkívül nyomasztó atmoszféra megteremtésére. Gotham City sosem volt még ennyire romlott és korrupt, a szinte szünet nélkül szakadó eső és a főként éjszakai cselekmény is erősíti ezt a mellékízt, egyben szép párhuzamot von Wayne lelkivilágával és a cselekménnyel, hiszen a víz mint őselem az érzelmekkel analóg, és hát a fináléban van belőle bőven. Grátiszként a világszerte botrányokat okozó választási csalások is reflektorfénybe kerülnek.

Batnoir

Bár számomra minden idők legjobb macskanője Michelle Pfeiffer, azért Zoe Kravitznak sem kell szégyenkeznie, a hölgy ugyanis rendkívül impulzív, szexi és veszélyes, ráadásul a kémia is működik Pattinsonnal.

A film egyedüli gyenge pontja Rébusz, nem éreztem őt olyan fenyegetőnek, mint ahogy egy ilyen filmben a főgonoszt kellene, valahogy Paul Dano nem volt a legjobb választás annak ellenére sem, hogy a pszicho- és szociopata gonosztevő, sőt a többi szereplő sem, sőt a film egyetlen másodperce sem tud engedni a szorításból. Még a Nolan-féle A sötét lovagban is volt egy lehelletnyi fekete humor, Reeves világa azonban könyörtelen és kemény. Pingvin szerepében Colin Farell felismerhetetlenre maszkírozva lubickol, az ő játékidejét viszont kevésnek éreztem. Andy Serkis Alfredja sem volt eget rengető alakítás, összességében a hangulat, a pazar látvány és a zene a fő erőssége, no meg Pattinson és Kravitz játéka. Az akciókból nincs sok, ami van, az viszont baromi jól néz ki (az autós üldözés egyszerűen zseniális), szinte festményszerű, amikor a lassított felvételen az esőben lobog a denevérember köpenye, miközben szikrázó szemeivel nagyobb kárt okoz, mint bosszúra szomjas ökleivel.

Majdnem tökéletes képregényfilm, erősen ajánlott, kivéve, ha éppen depressziós vagy, mert akkor nem ettől leszel jobban.

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»

0