2022.05.09 22:12 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 1011x
2

Tiltott fotók egy kedves hölgyről.

A film rendesen megmutatja a női szexualitás explicit kapcsolatát az erőszakkal. Ezt a giallótt emlegetik a Tenebrae méltó elődjeként, ráadásul a vibráló és erotikus Ennio Morricone által kreált zene tökéletesen beleillik a filmbe. Nekünk kissé furcsa lehet brazil, bossa nova-stílus, amely teret ad Alejandro Ulloa okos és zseniális fényképezésnek. Lassú tempó, kevés szex és kevés vér, mégis valami egészen megmagyarázhatatlan módon magával ragadó az egész.

Okosan és kellemesen megtervezett belső díszletek jellemzik. A forgatókönyv üdén hat a film megtekintőjére, bár nekem a színészi játék kissé lapos.

Tiltott fotók egy kedves hölgyről.

Luciano Ercoli és Ernesto Gastaldi első közös és sikeres munkája, ami nem tökéletes, de az irányvonal adott, és azért összeállt az egész.

Miről is beszélek, mi a sztori?

Lássuk!

De csak röviden.

Egy középkorú nő, Minou (Dagmar Lassander) fura telefonhívást kap egy idegentől.

A lényege, hogy férje, a legatyásodott üzletember, Peter (Pier Paolo Capponi) gyilkos. Megölt valakit, ráadásul a hívónak bizonyítéka is van rá.

Peter sokszor nincs otthon a munkája miatt, Minou állandóan egyedül van. Közben iszik és gyógyszert szed rá. Egy férfi bemászik az erkélyen, megerőszakolja, miközben azt ismételgeti, hogy a férje gyilkos.

Elmondja a nőnek, ha a szexuális játékszere lesz, nem tesz feljelentést. Nem sokkal azután, hogy Peter üzlettársát megölik, Minou még jobban összezavarodik. Elmegy a férfihoz, ahol részt vesz egy szadista szexben, amit a férfi titokban fel is vesz kamerával. Minou elmondja titkait barátnőjének, Dominique-nek, de egy kompromittáló fénykép miatt összevesznek.

Aztán a szálak összegabalyodnak, és minden a feje tetejére áll. Semmi és senki nem az, akinek látszik. Minou, Peter, Dominique, mind-mind gyanús, hiszen mindenkinek lehet érdeke a másik halála.

A végkifejlet nekem kicsit fura, de egyáltalán nem rossz. Ráadásul a kompromittáló fénykép is előkerül hirtelen.

Nem egy rossz giallo, bár nem minden eleme működik száz százalékosan, azért egy klasszikus olasz film.

Aki vevő rá, annak viszont kötelező darab, már csak a gyönyörű Nieves Navarro miatt is.

Egy igazi bombanő, aki ráadásul tehetséges színésznő is egyben.

Hiába no.

Kedvenc fotelem és jéghideg citromos víz. Egy kis eper, ami mindig jól esik.

Egyébként semmi gond.

2