2022.05.15 23:12 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 262x
2

Borzalom az iskolában.

Ez egy igazi, véres thriller, ami abban az időben kissé felzaklatta az olasz közvéleményt és az egyházat. Sőt, ha őszinte akarok lenni, nem is kicsit.

Az eredeti mű egy regény, amit Giorgio Scerbanenco írt, ugyanezzel a címmel.

Borzalom az iskolában.

I ragazzi del massacro (A mészárló fiúk). Igaz, a magyar fordítás kissé fura, de szerintem mindenki érti, aki akarja.

Fernando Di Leo rendezésében egy nem éppen klasszikus, véres, megrázó filmet láthatunk, ami nem minden korosztálynak ajánlott. A filmre adaptálást is barátaival, Nini Latinoval, és Andrea Maggiore-val "követte" el.

Na nézzük, hogy mit is tettek le elénk.

Meggyilkolnak egy tanárnőt egy milánói esti iskolában, mégpedig brutális módon. Természetesen a tanítványai lesznek az első számú gyanúsítottak, hiszen már nem először kerülnek a rendőrség látókörébe csínytevéseik miatt. Nemsokára a rendőrök kiderítik, hogy furcsa viselkedésük oka, egy kábítószer tartalmú ital, amit egy ismeretlen embertől vettek.

A gyanú egy kifejezetten esetlen és ügyetlen fiúra terelődik, aki megijed, mikor a rendőrség letartóztatja. Egy nőről kezd el hadoválni, akit nem is ismer. A rendőrség kezdi elveszíteni a fonalat főleg, mikor a gyanúsított megöli magát. Utolsó esélyként egy szociális munkást, Liviát (Nieves Navarro) veszik rá, hogy segítsen nekik a nyomozásban. Franco Villa eközben mesterien kezeli a kamerát, csodálatos színekkel dolgozva, szép képeket kreál nekünk. És a zene...br />

Silvano Spadaccino komponálta dallamok ma is a fülemben vannak. Egyszóval a készítők zseniális munkát végeztek.

Na, de vissza a filmhez!

A srácok bizony sárosak, és az egyik gyengébb és ijedtebb tagot elrabolja a banda főnöke a házába viszi, hogy megölje, nehogy valljon ellenük. Lamberti felügyelő (Pier Paolo Capponi) a bandafőnök nyomába ered.

Innentől nem is mesélném tovább, akit érdekel, nézze meg!

A jó nők, Danika La Loggia, Ada Pometti és persze Nieves Navarro nem hiányoznak a filmből, a nyers erőszak és az izgalom sem. Szóval, kicsit giallo, kicsit gore-thriller.

Jómagam pedig szamócát rágcsálok jobb híján.

Ja, a kedvenc fotelemben.

2