2022.05.21 21:44 Dorkateo Olvasottság: <100x
0

Ne várjunk csodát

Nagy Csillagok háborúja-rajongó vagyok. Az előzmény trilógia azonban nem tudott lekötni, nem is néztem végig őket. Most pótlom, az első rész továbbra sem lett a kedvencem.

Nehezen indul be a hangulat. Megvannak az ismerős részletek. Vannak jedik, kardok, erő, de valahogy mégsem az igazi. De nyilván George Lucas sem ugyanaz, mint 20 évvel korábban.

Ne várjunk csodát

Igyekeztek új ötletekkel, friss technikával, sok modern szerkentyűvel kitölteni a filmet, de nem hiszem, hogy ez segített. Sőt, logikátlan is, hiszen a régi részek jóval egyszerűbbek. Furcsa végigmenni úgy a sorozaton, hogy kevésbé fejlettnek látszik az időbeli folytatás. Talán sok fiatal nem is bírta megnézni az eredeti részeket emiatt.

Aztán Anakin feltűnésével végre az emberi rész is hangsúlyt kapott, és beindultak az érzelmek, lelke lett a jeleneteknek. Végre elérhetővé váltak a szereplők, lehetett azonosulni velük. Addig inkább csak Jar Jar próbálta túl sok poénnal betölteni az űrt, eléggé kilógva ezzel a visszafogottabb karaktervilágból.

Míg 1979-ben elég volt az erőre hivatkozni és a benső megérzésekre, a modern folytatásban már ki kell elemezni műszerrel Anakin vérét, hogy biztosak legyenek jediségében. Változnak az idők, változnak a rendezők.

A kis Skywalker tüneményes, ám Amidala hercegnő csak mérsékelten jó, akármelyik álarcában is látjuk. Igazából nagyon hiányzott egy Harrison Ford kaliberű karakter. Liam Neeson sajnos nem sorolható ebbe a kategóriába, bár korrektül megoldotta feladatát.

Végül azt kell mondjam, hogy az előzmény trilógia első része jó iparos munka, csalódást nem okoz, de ne várjuk azt az élményt, mint amikor 1979-ben szűz kézzel aranyrögöket mostak ki nekünk Lucasék.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak a legendás trilógia első előzményfilmje, amelyből megtudhatjuk, hogy Palpatine szenátor miként növeli politikai befolyását a Kereskedelmi... több»

0