2022.06.19 13:13 Kóborló Olvasottság: <100x
1

A földalatti szörnyek második evolúciója

Folytatva a Tremors szériát, elérkeztem a harmadik felvonásához és azt kell hogy írjam, hogy míg számomra az első két része, kimondottan szórakoztatott, addig ennél a felvonásnál, sajnos elveszni látszik az a dolog, ami miatt jómagam annyira kedveltem az elődjeit. Persze az első két Tremors részek sem voltak egy hibátlan remekművek, de képesek voltak rengeteg embert megmosolyogtatni, elsősorban a két fő karakterei miatt (Val szerepében Kevin Bacon és Earl szerepében Fred Ward 1942-2022). A második részre már csupán Earl karaktere maradt, de még így is képes volt a karakter elvinni a kész filmet a hátán, főleg mert a második nekifutásnál, már sokkal nagyobb szerepet kap, a fegyvermániás Burt Gummert alakító Michael Gross színész is. Nos a harmadik részre Earl karaktere is követi Kevin Bacon volt karakterét és itt már egyikük sem tér vissza, ezáltal pedig egyértelműen a főszerepet, Burt karakterére ruházzák át (és a további folytatásoknál is így marad majd mindez). Na de nézzük hogy mivel is szolgál a harmadik Tremors film.

Nos a Tremors filmek, eddig sem a kimondottan hihető és realista történetei miatt voltak igazán erősek, sokkal inkább a szerethető karakterei miatt és mivel a harmadik részre, azért két igencsak komoly karakter is hátat fordított már a szériának, komoly aggályaim voltak a téren, hogy mennyire fogja majd a Burt karakterét alakító Michael Gross, betölteni eme űrt. Nos azt kell hogy írjam, hogy ha nem is maradéktalanul, de képes volt azért a karakter hozni azt a tényt, hogy helyenként azért szórakoztató volt az alakítsa. Szerencsére a film készítői, gondoltak arra is, hogy az első Tremors film kiegészítő karaktereiből is visszahozzanak párat, így emiatt némi nosztalgiával is szolgált a film számomra. Maga a film történetét, egyfajta továbbképzésének tartom a második rész cselekményeinek, bár kevésbé funkcionált számomra annyira szórakoztatóan mind az elődje, de azért el tudtam vele lenni. Viszont itt azért vannak már olyan dolgok, amik annyira nem nyerték el a tetszésemet. Az első ilyen, a második evolúciója a földalatti szörnyeknek. Kimondottan nevetségesek voltak kivitelezésre, de itt azért éreztem a készítők felől nem kevés szándékosságot, hogy pont így akarták őket megalkotni, tehát ezt a dolgot még el tudtam engedni, de azt már jóval kevésbé, hogy eme lények megjelenítésére, pokoli gyenge CGI technikát alkalmaztak. Egyértelműen ennél a résznél váltottak át a praktikus effektekről a CGI technikára és mivel kis költségvetésű, egyből videora készült alkotással van dolgunk, ez nagyon is meglátszódott. Továbbá személy szerint, én jóval kevesebb potenciát láttam az új fejlesztésű lényekben, mint a korábbiakban.

A földalatti szörnyek második evolúciója

Mindent egybevéve, egy kis jóindulattal, adható a filmre a közepes értékelés, de félek attól, hogy a Tremors széria ettől a résztől kezdve, erős hanyatlásba kezd majd.

akció | horror | sci-fi | thriller | vígjáték

Ezek az alakváltó, emberevõ szörnyetegek már megint a feje tetejére állítanak mindent a nevadai Tökély poros kisvárosában, és az evolúció legújabb egyedére csak a... több»

1