2022.06.22 15:05 Kóborló Olvasottság: <100x
3

Filmek a VICO-kazetták sorából: A rejtőzködő

Talán még rajtam kívül mások is emlékeznek azokra a bizonyos (elsősorban) sárga videokazettákra, amiket csak úgy ismerhettünk, hogy: "a VICO filmjei, az ön kedvenc filmjei". Nos, gyermekkoromban meghatározó szerepet töltöttek be eme "remekművek". A mai napig is úgy vagyok vele, hogy ha egy kis nosztalgiára vágyom, akkor ezek között a filmek közt keresgélek, és egész biztos, hogy találok majd olyan alkotást, ami ki fogja tudni elégíteni, a nosztalgia iránti vágyamat. Pont így akadtam rá A rejtőzködő című filmre, amihez valamikor még tinédzser koromban volt szerencsém. Foglaljunk helyet a nosztalgiavonaton, és nézzük, hogy mivel is szolgál eme film.

Amikor valaki egy VICO-s filmet választ, kimondottan érdemes visszavennie abból az igényből, hogy a film története maradéktalanul kielégítő lesz a mai filmes normákhoz képest. A legtöbb VICO-s film történetében, nem akar többnek látszani, mint ami: szórakoztató alkotás. Nos, ez maximálisan igaz erre a filmre is. Oly könnyedén csapong a film a különböző műfajok között, holy olyat csak a 80-as években készült filmek tudnak ennyire szórakoztatóan prezentálni. Van itt szinte minden: humor, akció, sci-fi és még némi horror beütés is.

Filmek a VICO-kazetták sorából: A rejtőzködő

Igaz, a történet tele van lyukakkal, de valljuk be, kit érdekel ez, ha a műfaji egyveleget ennyire szórakoztatóan és pörgősen tudták tálalni. A filmbéli főbb karakterek egytől egyig szerethetők és végig tudunk izgulni értük. A film mellékszereplői közt is számos ismerős arccal találkozunk, így egy percre sem érezhetjük azt, hogy bármely szereplő felesleges lenne.

Tehát a karakterek és történet szempontjából (kisebb kompromisszumokkal) egy teljesen élvezhető film kerekedett ki belőle. Na, de lássuk, hogy technikailag miként is funkciónál közel 35 évvel az elkészülte után A rejtőzködő. E téren sem lehet nagyon belekötni, hisz mai szemmel, sem lett nevetséges, talán csak egy kissé poros.

Mindent egybevetve, aki szeretik a 80-as évek filmgyártását, és akik szeretnének egy nagyot nosztalgiázni, azoknak bátran merem ajánlani eme filmet.

akció | horror | krimi | sci-fi | thriller

Brutális bankrablások, gyilkosságok elkövetőjét üldözi a rendőrség. A felügyelő legnagyobb meglepetésére, a gyilkosról a szó szoros értelmében leperegnek a golyók. A... több»

3