2022.07.01 09:41 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 1112x
4

Ez nem egy vicces fickó.

Őszintén bevallva, azért nekem az It, és a The Clown az etalon a bohócos horror mozikban.

Erre 2016-ban egy Damien Leone nevű fickó úgy döntött, hogy ír egy forgatókönyvet, elkezd pénz után szaladgálni, és ráadásként meg is rendezi a filmet, ha már addig eljutott.

Ez nem egy vicces fickó.

Zsánerét tekintve egy kemény slasher, amibe azért belecsepegtetnek nekünk egy kis misztikumot, ráadásként azt a bizonyos "ajtót" mindig nyitva hagyják, hogyha talán egy folytatást valaki megálmodna.

A sztori faék egyszerűsége miatt ez simán lehetséges.

A film természetesen sötét tónusokkal, erős filterekkel operál, ami jót tesz az alacsony költségvetésű filmnek.

Komor, élettelen képek, és a kockákról süt a kétségbeesés és a halál erőteljes, és baljós előszele.

A day-for-night itt is természetes, nehogy már napot lássunk, ez nem az a világ.

A zárt térben forgatott részeknél zseniális a china ball, és a balloon light használata.

Jók a kamera kezelések és a történet egyszerű, de a képek hatásosak. Szépen épülnek egymásra, fokozatosan növelve a feszültséget.

A sztori is egyszerű..

Hősünk megsértődik, mert az egyik áldozata azt merte mondani róla, hogy már halott. Erre komótosan ismét elkezdi magára ölteni a bohócruhát, és bőszen sminkeli az arcát. Ő Art (David Howard Thornton), aki most három fiatal nőt akar Halloween napján kegyetlenül megölni, bár, ha több halott lesz, Art nem lesz miatta mérges.

Oké....

Art felöltözik és elindul gyilkolni. Eközben két unatkozó barátnő , Tara (Jenna Kanell) és Dawn ( Catherine Corcoran ) egy pizzériában lopják az időt, és erősen bámulják Art bohócot, aki betér a kis étterembe.

De hamarosan kidobják, mert a saját ürülékével keni be a falakat. Ezután persze beindulnak az események.

Tara kocsija kereke leereszt, és felhívja a nővérét, hogy gyorsan jöjjön érte. Eközben Art megöli a két pizzériás dolgozót, majd elindul a lányok után. Tara egy kártevőirtós sráctól, Mike-tól (Gino Cafarelli) megkérdezi, hogy a lepukkant, felújítás alatt álló házban használhatja-e a mosdót.

Art elindul, leüti Mike-ot, és üldözőbe veszi a lányt. A házban még bujkál egy félbolond nő, aki Macskanőnek hívja magát (Pooya Mohseni), aki egy babával szaladgál, amiről azt hiszi az egy igazi gyerek. Art nem bántja (egyenlőre), de eközben Dawnt azért, aki fejjel lefelé lóg, kettéfűrészeli.

Tara menekül, de Art egy pisztollyal fejbe lövi a lányt. Eközben gyanútlanul megérkezik Vicky (Samantha Scaffidi), Tatra nővére, aki miután Art lecsalja a pincébe, hamarosan rájön, hogy itt bizony az élete a tét.

És nem ő van előnyben, bizony!

Art lenyúzza a bolond nő (Macskanő) bőrét, és magára teríti, így Vicky azt hiszi, hogy Tara az, de Art felpattan, és a menet közben érkező Mike munkatársát lefejezi. Eközben Vicky egérutat nyer.

Mike és Vicky összefutnak a ház alatti labirintusban, de Art Mike-ot is megöli, és tovább üldözi Vicky-t. Majd megfogja, és félig lerágja az arcát., de mire a rendőrök kiérnek a helyszínre, szájba lövi magát. A rendőrök a többi áldozattal együtt elviszik a hullaházba, de mikor az egyik kórboncnok kinyitja a zsákot, Art felnéz, és megfojtja az orvost.

Egy évvel később.

Vicky kijön a kórházból, de az arca helyén csak egy massza van, és most jön a csavar.

A film legelején a televízióban nyilatkozó nő, az maga Vicky, és ez az egész egy évvel korábban történt.

Tehát?

Indulhat a második epizód, szépen megágyaztak neki!

Egy kis narancsos étcsoki és persze a kedvenc fotelem.

Meleg van, a klíma dolgozik rendületlenül.

71 Terrifier  (2017)

horror | thriller

Egy mániákus bohóc útnak indul Halloween éjszakáján, hogy három kiszemelt áldozatával végezzen... És ezenkívül bárkivel, aki az útjába kerül. több»

4