2022.07.04 21:04 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
3

Nekem nyerő, és nincs vita.

Szóval…

A rendezők.

Nekem nyerő, és nincs vita.

Devin McGinn és Steve Berg megoldották a filmet. Persze, most a fanyalgók mondhatnák, hogy lehetne jobb, lehetne félelmetesebb, lehetne pörgősebb, több űrlény vagy kevesebb űrlény, több űrhajó na, űrhajó aztán nem, több vér, kevesebb vér, több misztikum, kevesebb misztikum, bla-bla-bla.

Jómagam found footage fanatista vagyok, nem is tagadom.

Explicit, implicive.

Akárhonnan nézzük, én beleélem magam, és arra az időre, amíg nézem a filmet, igenis elhiszem hogy itt vannak, eljöttek. Azt, hogy mit akarnak, azt nem tudjuk, nem tudom, de nem is érdekel, vagyis de, de egyenlőre csak az számít, hogy lássam őket, még ha csak egy mockumentary alkotáson keresztül is.

"Based on a real case".

Aki akarja, olvasson utána, és tájékozódjon, mielőtt ítéletet mondana.

Vékony az a határmezsgye, amin ezek a filmek egyensúlyoznak. Sci-fi vagy horror? Netalán mindkettő? Ez is, na meg az is. A kézi kamerás filmeknek most van a felfutó ága, úgyhogy sokan belefognak, hiszen ide nem kell egy nagyon összetett sztori, és túl sok pénz sem kell hozzá, ráadásul ha egy páran szaladgálnak össze-vissza, akkor már kész is a film.

ja, ez nem így működik, tisztelt hölgyek és urak!

De nem ám!

Nézzük hát a sztorit.

A helyszín a Skinwalker tanya, ahol egy fiatal gyermeket egy éles fénycsóva egyszerűen felszippant. A média ráfekszik az ügyre és ezzel lehetetlenné teszik a család életét.

De a hőseink, akik lelkes UFO kutatók, bekéredzkednek a tanyára, hogy szerezzenek bizonyítékot az idegenek jelenlétére.

A kiábrándult, és bosszúszomjas apa beengedi őket, hogy forgassanak, de az idő előrehaladtával egyre elutasítóbb lesz a srácokkal szemben. Fények, és fura hangok kíséretében nem tudják mire vélni a dolgokat, Cameron (Devin McGinn), Britton (Michael Black), Sam (Steve Berg), Ray (Kyle Davis), Matt (Matthew Rocheleau), és Lisa (Erin Cahill) csak kapkodják a fejüket, és egyikük el is hagyja a csapatot, mert retteg.

A régi szalag megtalálása után felborul minden, minden, amiben hittek, hiszen most kezdik el látni, milyen gyenge, és sebezhető az emberi faj. Jók a kamera képek, beállítások, párbeszédek, fények, árnyékok.

Amit kissé hiányoltam, az a zsigeri borzongás. Ezen kellett volna még a fiúknak dolgozniuk kicsivel többet.

A suspense-ből áradó félelem, ami még kellett volna. Ez a cucc hiányzott a filmből. Sőt, még a CGI is szuper volt, jól bele volt építve a filmbe, semmilyen ellenérzést nem váltott ki.

Ha keresnek egy-két profibb színészt, akkor a film hangosabb sajtóra és fogadtatásra talált volna. Nálam öt csillag, négy a téma és a helyszín, plusz a kamerázás, egy csillag pedig a jó CGI, és a szuper forgatókönyv.

És a kissé gyengébb játék a fiúktól?

Ó, ki emlékszik már arra?

Meleg van, és csak iszom.

Annyi jeget megittam már a mai nap, csoda hogy nem dermedtem le belülről.

Kedvenc fotelemben olvadozom, és nézem a filmet, körülbelül 6-7. alkalommal.

De nem tudom megunni!

horror | misztikus | sci-fi

A történet valós eseményeken alapul. Egy farmer 10 éves fia természetfeletti körülmények között eltűnik. Egy tudományos csoport vizsgálja és rögzíti az esetet, mely sokkolja... több»

3